Sarallar operasyonunda 40 tutuklama: Ünlüler 'racon masasına' oturtulmuş

Sarallar operasyonunda 40 tutuklama: Ünlüler 'racon masasına' oturtulmuş
Sarallar çetesi operasyonunda 40 kişi tutuklandı. Suç örgütünün ünlüler ile aralarında anlaşmazlık olan iş insanlarını racon masasına oturttuğu alınan kararlara uymayanların da cezalandırıldığı belirtildi.

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar olarak bilenen suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonda şimdiye kadar 40 şüpheli tutuklandı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre tutuklanan işadamı Erdal Acar'ın ifadesinde, müteahhitlik yaptığını belirterek "Ben iş adamıyım. Sözde benim bir örgütüm varmış. Benim yanımda 15 bin kişi çalışıyor. Bu yaştan sonra bu örgüt işlerine girecek kadar cahil birisi değilim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Acar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “birden fazla kişi ile birlikte yağma” suçlarından tutuklandı

Tutuklanan isimler arasında İş insanı Erdal Acar, şarkıcı Elif Karlı’nın eşi Ahmet Cengiz Karlı da bulunuyor.

Karlı’nın tutuklama gerekçesinde 3 müştekiye karşı yağma suçunu işlediği ve bu suçu işlediğine dair telefon dinleme kayıtları olduğu belirtildi. Karlı, “birden fazla kişi ile birlikte yağma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kalma” suçlarından tutuklandı.

Bu arada Milliyet muhabiri Ferit Zengin'in polis kaynaklarından aldığı bilgiye göre, çete 3 ayrı grup halinde örgütlendi. Başlarında çete elebaşı İlyas (Alaattin) Saral’ın bulunduğu gruplardan birinin başında iş insanı Erdal Acar, diğer ikisinde de Göl çetesi olarak bilinen Reçberler çetesinin elebaşı Volkan Reçber ile İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Saral’ın ağabeyi Furkan Saral ile kuzeni Fatih Saral var. Çeteye ilişkin 73 ayrı suç eylemi tespit edildi. Şüphelilerin, “Racon masası” kurarak, anlaşmazlık yaşayan iş insanları ve ünlüler arasında sözde hakemlik yaparak örgüte gelir sağladığı da iddia ediliyor.

Hakemlikte tarife uygulayan Erdal Acar’ın aldığı karara uymayanların ise Volkan Reçber’in başını çektiği ikinci grup tarafından cezalandırıldığı öne sürülüyor. Polisin tespitine göre çete, hedef aldığı ünlü gece kulüpleriyle güvenlik sağlama adı altında irtibat kurup bodyguard ve vale yerleştirdikten sonra mekanları zor kullanıp ele geçirmeye çalışıyor.

Gündem