Soylu-Özdağ geriliminde ikinci perde: Zafer Partili ilçe başkanı gözaltına alındı

Soylu-Özdağ geriliminde ikinci perde: Zafer Partili ilçe başkanı gözaltına alındı
Zafer Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Adem Şeker, üzerinde "Zafer Partisi gelecek mülteciler gidecek" ifadesi bulunan afiş gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında düello davetine kadar varan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, İstanbul'da Arnavutköy İlçe Başkanı Adem Şeker'in gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltı kararına gerekçe olarak bir afişte yer alan 'Zafer partisi gelecek, mülteciler gidecek' ifadesi gösterildi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, “Zafer Partisi Arnavutköy İlçe Başkanımız Adem Şeker, aşağıdaki pankart ve yazılar sebebiyle gözaltına alınmıştır. İstanbul İl Başkanımız Hakan Akşit ve beraberindeki heyet, ilçe başkanımıza destek olmak için Arnavutköy Karakoluna gitmek için yola çıkmışlardır” diye mesaj attı.

zafer.jpeg

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Arnavutköy ilçe başkanımız Adem Şeker, ZAFER PARTİSİ GELECEK SIĞINMACILAR GİDECEK sloganını yazdığı için polis tarafından gözaltına alındı. Halkı kin ve nefrete kışkırtma suçlaması ile savcılığa sevk ediliyor. Zafer Partisi gelecek-sığınmacılar gidecek suç değil, milli taleptir." (Kısa Dalga)

Politika