Sri Lanka, öğrencilerin açlıktan bayıldığı videoların ardından sosyal medya yasağı getirdi

Sri Lanka, öğrencilerin açlıktan bayıldığı videoların ardından sosyal medya yasağı getirdi
Son yılların en büyük ekonomik kriziyle boğuşan Sri Lanka'da bazı öğrencilerin okulda açlıktan bayıldığına dair yayınlanan videoların tepki çekmesi üzerine kamu görevlilerinin sosyal medyada görüşlerini ifade etmesi yasaklandı.

Sri Lanka Kamu Yönetimi Bakanlığı'ndan gelen yeni bir yönetmelik değişikliğiyle, 1.5 milyon kamu görevlisinin medyaya konuşma yasağı genişletildi.

Bu kapsamda kamu görevlilerinin sosyal medya paylaşımlarında görüşlerini ifade etmesi de yasaklandı. Sosyal medya yasağına ilişkin yönetmelik değişikliği, bazı öğrencilerin açlıktan okulda bayıldıklarına dair sağlık yetkilileri ve öğretmenlerin yaptığı paylaşımların ardından geldi.

22 milyon nüfuslu Sri Lanka, hükümetin birçok temel ihtiyaç malzemesini ithal etmek için ihtiyaç duyduğu dolar rezervlerinin tükendiği 2021'den bu yana tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya.


Sağlık Bakanı Keheliya Rambukwella, okullardaki öğrencilerin yetersiz beslendikleri yönündeki iddiaları reddederek, 'siyasi güdümlü' olduğunu iddia ettiği kamu çalışanlarını durumu abartmakla suçladı. (Kaynak: Sputnik Türkçe)

Dünya