TikTok 2023 yılında Türkiye'ye 449 milyon TL vergi ödedi

TikTok 2023 yılında Türkiye'ye 449 milyon TL vergi ödedi
TikTok Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’den sorumlu yöneticisi Emir Gelen, TikTok'un 2023 yılında Türkiye’ye 449 milyon TL vergi ödediğini aktardı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, uygulamaları ile son dönemde tartışma yaratan TikTok’un temsilcilerini dinledi. AKP Milletvekili ve Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın konuşması ile başlayan komisyon toplantısında TikTok Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi Politikalarından Sorumlu Yöneticisi Emir Gelen, soruları yanıtladı.

'Türkçe, moderasyon ekibinde en çok bilinen beşinci dil'

Gelen uygulamaya her ay 1 milyarı aşkın ziyaretçi geldiğini ifade etti. Emir, TikTok’un moderasyon ekibi içerisinde Türkçe bilenlerin oranının yüzde 4,5 olduğunu belirterek, “Bu da bizim Türkiye’ye verdiğimiz önemi gösteriyor. Türkçe, moderasyon ekibinde en çok bilinen beşinci dil” ifadesini kullandı.

16 milyon içerik uygunsuz

Gelen, TikTok’ta yayından kaldırılan içeriklerin sayısını da paylaştı. Buna göre, 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde uygulamadaki 16 milyon içerik, “Uygunsuz” bulunduğu için yayından kaldırıldı.

2023 yılında 449 milyon TL vergi

TİkTok yöneticisinin uygulamanın Türkiye’ye ödediği vergiye yönelik açıkladığı rakamlar ise dudak uçuklattı. TikTok’un 2022 yılında 93 milyon TL olan Türkiye’ye ödediği verginin, 2023 yılında 449 milyon TL’ye yükseldiği öğrenildi.

(Kısa Dalga)

Gündem