Trump'ın destekçileri Mehmet Öz'ü yuhaladı

Trump'ın destekçileri Mehmet Öz'ü yuhaladı
ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Pennsylvania'da düzenlenen bir mitingde Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan Prof. Dr. Mehmet Öz’ü sahneye çıkardı. Ancak Öz'ün yağmur altındaki mitingde yuhalanması, birçoklarının sadece Trump'ı görmek için gittiğini söylemesi dikkat çekti.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz, seçimlerde kendisine arka çıkan eski başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından yuhalandı. Trump'ın Pennsylvania'nın Greensburg kentinde, şiddetli yağmur altında düzenlenen mitinginde, ünlü doktorun yuhalandığı görüldü. Newsweek dergisi de, birçok kişinin konuşma yaptığı sırada Öz'e sırtını döndüğünü yazdı.

Mitinge giden 43 yaşındaki Ryan Shaw, Philedelphia Inquirer gazetesiyle söyleşisinde "Sadece Trump'ı görmeye geldim" derken, Öz için "Ona güvenmiyorum. Oprah ve bütün o liberallerle arkadaş. O, Hollywood" dedi.

Mitingi takip eden Huffington Post Daniel Marans da, yuhalama görüntülerini paylaştığı Twitter mesajında "Burada Öz'ü cidden destekleyen kimseye rastlamadım. Esasında, ekranda her göründüğünde yuhalayan bir kesim var" dedi. Marans'ın konuştuğu bir katılımcı da, Mehmet Öz'ü yeterince muhafazakâr bulmadığını, Trump'la daha önceden arkadaş oldukları için eski başkanın desteğini aldığına inandığını söyledi.

Öte yandan Trump, Mehmet Öz’ü sahneye çağırırken 'büyük beyefendi' nitelemesi yaptı; "Dr. Mehmet Öz gibi sıra dışı adayları desteklemekten korkmuyorum. Onu uzun zamandır tanıyorum. Onu, sizin adınıza mücadele etmesi için Senato'ya göndereceksiniz, değil mi?" ifadelerini kullandı. Katılımcıların, Trump'ın 2024 yılında düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den yeniden aday olmasını destekleyen şapkaları ve pankartları dikkat çekti. (Kısa Dalga)

Dünya