Trump'ın eski avukatına 'seçim sonuçlarına müdahale' soruşturması

Trump'ın eski avukatına 'seçim sonuçlarına müdahale' soruşturması
ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Rudy Giuliani'nin, 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına müdahale girişimlerine yönelik olarak Georgia eyaletinde yürütülen soruşturmanın hedefinde olduğu açıklandı.

Giuliani, Demokrat Joe Biden'ın kazandığı başkanlık seçimlerinin ardından seçim sonuçlarını mahkemeye taşıma girişimlerinin başını çekmiş ve Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına dair asılsız iddialarını gündemde tutmuştu. BBC Türkçe'nin haberine göre Eski New York Belediye Başkanı olan Giuliani'nin bugün Atlanta'da mahkemede ifade vermesi bekleniyor.

Giuliani'nin avukatı Robert Costello Pazartesi günü ABD basınına yaptığı açıklamada, müvekkillerinin soruşturma altında olduğu bilgisinin kendilerine iletildiğini belirtti.

Costello, Guiliani'nin mahkemede vereceği ifadede, Trump ile ilgili soruları "müvekkil-avukat gizliliğini" ihlal etmemek adına cevaplandırmayabileceğini de ekledi.

Guiliani ise Pazartesi günü katıldığı bir radyo programında Atlanta'ya yönelik "ülkedeki en bozuk kentlerden biri, Demokratik diktatörlük" ifadelerini kullandı.

Trump'ın eski avukatı daha önce de Georgia'daki soruşturmanın "siyasi saiklerle" yapıldığı iddiasında bulunmuştu.

Biden, 2020'deki seçimlerde Georgia eyaletinde Trump'ı 12 bin 670 oyla geçmişti Eyaletteki soruşturma, seçimi kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ocak 2021'deki bir telefon kaydının ortaya çıkması sonrası başlatıldı.

Dünya