Uçan Süpürge Film Festivali 11 filmle başladı, yönetmenler izleyiciyle buluştu

Uçan Süpürge Film Festivali 11 filmle başladı, yönetmenler izleyiciyle buluştu
Bu yıl 'Kadınların Mirası' sloganıyla düzenlenen 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin ilk gününe festival izleyicisinin ilgisi yoğun oldu. Festivalin ilk gününde Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterimlerde 11 film izleyiciyle buluştu.

25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı. Film gösterimlerini ilk gününde Ankara’da festival izleyicisinin ilgisi yoğun oldu. Festivalin ilk gününde Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterimlerde 11 film izleyiciyle buluştu.

Film gösterimlerinin yanı sıra festivalin bu yılki teması çerçevesinde başlığında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde Kadınların Mirası paneli gerçekleştirildi. Fatmagül Berktay, Gülden Treske ve Alin Taşçıyan’ın kolaylaştırılığında gerçekleştirilen panele ilgi büyüktü. Panelde “hayatın her alanında varlığı yok sayılan, görmezden gelinen ama hep var olan kadınların, yüzyıllardır süren mücadeleleri ve sanatla direnişlerinden çıkan deneyimleri toplamı olan miras” ve kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine dair deneyimleri tartışıldı.

Festival kapsamında gösterilen filmlerin ardından yönetmen söyleşileri gerçekleştirildi. Mafifa filminin gösteriminin ardından filmin yönetmeni Daniela Muñoz Barroso ile Büyülü Fener Kızılay Sinemasında sonrası söyleşi gerçekleştirildi.

Ardından seyircinin büyük ilgisini çeken Zuhal filminin yönetmeni Nazlı Elif Durlu ve bu yıl Uçan Süpürge Bilge Olgaç Başarı ödülünü alan yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ile film sonrası söyleşi gerçekleştirildi.

FESTİVALDE BUGÜN NELER VAR?

Resim

Yönetmen söyleşileri bugün ise Uçan Süpürge’nin Queer seçkisi Pembesiz Mavisiz filmleri gösterimlerinin ardından gerçekleştirilecek.

Saat 14.00’de Poly Styrene: Ben Bir Klişeyim filmi gösteriminin ardından filmin yapımcılarından Melanie Iredale, saat 19.00’da ise Bu Ben Değilim yönetmenleri Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak ile film sonrası söyleşi düzenlenecek.

28 Mayıs gösterimlerinin ilk filmi Silvina Schnicer ve Ulises Porra’nın kemikleşmiş sınıf ayrımının yıkıcı etkilerini polisiye türüne yakın duran soğukkanlı bir bakışla mercek altına aldıkları Kerata olacak.

Yönetmen Daniela Muñoz Barroso’nun Küba sokak orkestrası conga’da kadınların çalamadığı zil enstrümanında efsaneleşen sıra dışı müzisyen Mafifa’nın aynı ismi taşıyan filmi, Carla Simón bir kez daha insan faaliyetlerinin değişken bir iklimde mevsimler tarafından belirlenen bir döngünün parçası olduğu Katalunya kırsalında kendi yaşam deneyimini temel alan hikayesi Alcarràs izleyiciyle buluşacak.

Gösterimde olan diğer filmler ise; Poly Styrene: Ben Bir Klişeyim, Zuhal, Bıçağın İki Yüzü, Sisin Çocukları, Hayat Üzerine Bir Film, Oyun Alanı, Acı ve Tatlı ve Bu Ben Değilim.

Program hakkında detaylı bilgi için www.kadinlarinmirasi.com adresine, gösterim biletleri için ise https://biletinial.com/etkinlikleri/ucan-supurge-kadin-filmleri-festivali adresine göz atabilirsiniz.

Kültür Sanat