40 yıllık esnaf lokantasının ustası sırrı açıkladı: Et haşlamaya işte lezzet katan tüyo

40 yıllık esnaf lokantasının ustası sırrı açıkladı: Et haşlamaya işte lezzet katan tüyo
Lokanta usulü et haşlama yapmak için aklınızda bulunması gerekenler

Eğer et haşlama yaparken gerçek bir ustalıkla lezzet katmak istiyorsanız, işte size 40 yıllık bir esnaf lokantasının ustasından gelen sırlar!

Öncelikle, kaliteli bir et seçimi yapmak çok önemlidir. Taze ve doğal olan et, haşlama işlemi sırasında daha lezzetli olacaktır. Bu nedenle, mümkünse yerel kasaptan taze et temin etmeye özen gösterin.

Haşlama yapacağınız eti iyice yıkayıp temizledikten sonra, büyük bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak diğer baharatları da ekleyebilirsiniz. Haşlama işlemine lezzet katmak için ise, birkaç diş sarımsak ve birkaç dilim soğan eklemeyi unutmayın.

z.jpg

LOKANTA USULÜ ET HAŞLAMA TARİFİ

5 parça haşlamalık et. Kemikli herhangi bi bir ette olabilir.
4 tane küçük soğan
1 tane havuç
3 tane patates
Tereyağı
2 kaşık un.

ET HAŞLAMANIN HAZIRLANIŞI

Eti 3 litre kadar soğuk su ve soğanla birlikte ocağa koyup orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yarım saat kaynadıktan sonra havucu soyup 5 parçaya bölüyoruz ve tencereye koyuyoruz. Yarım saatte havuçla pişince patatesleri soyup büyük parçalar şeklinde kişi başına bölüyoruz. İsteyen küçükte koyabilir ama ben büyük parça daha çok seviyorum. Patatesi attıktan sonra bir tavaya 2 kasık tereyağı ve birazcık Ayciçekyağı karışımını ocağa alıp hafif ısınınca 2 kaşığı unu katıp hafiften biraz unun kokusu gidene kadar çevirip kaynayan yemeğe aktarıyoruz. Yarım saatte böyle pişince kapatıyoruz. Servis tabağına alınca isteyen üzerine karabiber serpebilir. Bu tarifi tavuk buduyla yada herhangi bir etle aynı işlemle yapabilirsiniz.

Kaynaklar: youtube.com, nefisyemektarifleri.com, kisadalga.net

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam