Çay demlerken yapılan hata... Çayın acımasına ve demir gibi kötü tat vermesine yol açıyor

Çay demlerken yapılan hata... Çayın acımasına ve demir gibi kötü tat vermesine yol açıyor
Kaliteli ve lezzetli çay demlemek için bilmeniz gereken püf noktaları

Çay demlendikten sonra hemen servis etmeye özen gösterin. Demlenmiş çayın uzun süre beklemesi, lezzetini olumsuz etkileyebilir. Taze demlenmiş çayın tadını en iyi şekilde alabilmek için hemen servis yapmaya özen gösterin. Çayı demledikten sonra bekletirseniz tadı acır ve demir gibi kötü bir aromaya sahip olur.

Peki çay demlerken dikkat edilmesi gereken diğer püf noktalar nelerdir?

1. Kaliteli su kullanın: Çayın lezzetini belirleyen en önemli faktörlerden biri kullanılan suyun kalitesidir. İçme suyu veya filtrelenmiş su kullanmaya özen gösterin. Su ne kadar temiz ve kaliteli olursa, çayınız o kadar lezzetli olacaktır.

2. Doğru demleme süresini ayarlayın: Çayın demlenme süresi, lezzeti üzerinde büyük etkiye sahiptir. Genellikle siyah çay için 3-5 dakika, yeşil çay için ise 2-3 dakika demleme süresi idealdir. Bu sürelerin dışına çıkmamaya özen gösterin.

hq720.jpg

3. Demlik seçimine dikkat edin: Çay demlemek için uygun bir demlik seçmek de önemlidir. Cam veya porselen demlikler, çayın lezzetini koruması açısından daha uygun olacaktır. Ayrıca, demlik temizliğine de özen göstererek çayınızın lezzetini arttırabilirsiniz.

4. Çayın miktarını ayarlayın: Demlikte kullanacağınız çay miktarı da önemlidir. Genellikle 1 litre su için 1 yemek kaşığı çay kullanmak idealdir. Ancak kişisel tercihlere göre bu miktarı ayarlayabilirsiniz.

ÇAY DEMİNİ ATMAYIN

Ensonhaber.com sitesindeki habere göre; Demlikte kalan çayın demi boğaz ağrılarını geçirmek için son derece etkilidir. Çayın posasını süzdükten sonra soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Çay cildinizdeki yaraların temizlenmesine ve hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Yara bulunan kısma pamuk yardımıyla uygulayarak bu faydasından yararlanabilirsiniz.

Çayın buzdolabında oluşan kötü kokuları yok edeceğini biliyor muydunuz? Demlikte kalan çayın posalarını kurutup, bir kap içerisinde buzdolabının orta kısmına koyun. Bu sayede kokudan eser kalmayacaktır.

Çay posası ayak kokusunuda ortadan kaldırır. Ayaklarınızı iyice demlenmiş çayla karıştırdığınız ılık suda yaklaşık 20 dakika kadar bekletin ve ayak kokusundan kurtulun.

Aynalarınızı parlatmak için kalan çay demini soğuk suyla tekrar sulandırıp kullanabilirsiniz. Çay demi ahşap temizliğinde olduğu gibi aynaları parlatma konusundada etkilidir.

İlgili Haberler
Yaşam