ABD'den Türkiye'ye Suriye uyarısı: Tüm taraflar ateşkes hattını korumalı

ABD'den Türkiye'ye Suriye uyarısı: Tüm taraflar ateşkes hattını korumalı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye'nin kuzeyinde son günlerde artan şiddet konusunda açıklama yaptı: Derin endişe duyuyoruz ve tüm taraflara ateşkes hattını koruma çağrısında bulunuyoruz.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir harekât düzenlemekten söz ettiği bir dönemde bölgede şiddet tırmanırken ABD'den yeni açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye'nin kuzey sınırında artan şiddetten "derin endişe duyduklarını" söyledi.

Price, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada "ABD, Suriye'nin kuzey sınırı boyunca son dönemde düzenlenen saldırılardan derin endişe duyuyor ve tüm taraflara ateşkes hattını koruma çağrısı yapıyor" dedi.

ABD'li sözcü, "El Bab, Haseke ve diğer yerlerdeki sivil ölümlerden büyük üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullanırken, Washington'ın "IŞİD'in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılmasına ve Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunmasına bağlılığının sürdüğünü" belirtti.

Suriye'nin Haseke kentinde cuma günü Birleşmiş Milletler'in bir eğitim yardımı programına katılan ve voleybol oynamakta olan bir grup kız çocuğun insansız hava aracı saldırısıyla hedef alındığı, dört çocuğun öldüğü, 11 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Yerel kaynaklar saldırıdan Türkiye'yi sorumu tutmuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Türkiye destekli isyancıların kontrolünde bulunan El Bab'da "rejim yanlısı güçlerin bir pazar yerine saldırması sonucu" altısı çocuk 17 sivilin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Bu saldırının, Türkiye'nin geçen hafta en az üç Suriye askerinin ölümüne yol açan hava saldırısına misilleme olarak Şam yönetimi tarafından düzenlendiği öne sürülmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem