AKP'den Pınar Gültekin açıklaması

AKP'den Pınar Gültekin açıklaması
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Pınar Gültekin davasında katile 'haksız tahrik indirimi' uygulanan mahkeme kararı hakkında konuştu: Bu vahşi cinayeti bir kere daha lanetliyoruz... Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Pınar Gültekin cinayetinde katile 'haksız tahrik indirimi' uygulanan mahkeme kararı hakkında açıklama yaptı. Çelik "Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

"Pınar Gültekin’e bir kere daha Allah'tan rahmet diliyor, ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Bu vahşi cinayeti bir kere daha lanetliyoruz" diyen Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada hukuki süreç için şu ifadeleri kullandı:

"Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır.

Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz.

'HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ'NE TEPKİ YAĞIYOR

Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı'ya "haksız tahrik indirimi" uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine tepki yağmıştı.

Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirim uygulanması, cinayete yardım etmek suçlamasıyla tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verilmesi sonrası siyasi partiler ve kadın örgütlerinden peş peşe kınama gelmişti. (Kısa Dalga)

Gündem