Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın pek de bilinmeyen pişirme yöntemi

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın pek de bilinmeyen pişirme yöntemi
Evde Türk kahvesi pişirirken bu yöntemleri denerseniz pişireceğiniz Türk kahvesi çok daha lezzetli oluyor...

Türk kahvesi, kültürümüzün en önemli içeceklerinden biri olarak uzun yıllardır varlığını sürdürmektedir. Tarihi, hatta çaydan bile daha eski olan bu lezzetli içeceğin en güzel örnekleri ise Türkiye topraklarında yapılmaktadır.

Bol köpüklü Türk kahvesi pişirmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Türk kahvesi, mutfak kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır ve bu sevilen içeceğin lezzetini artırmak için belirli adımlara dikkat etmek önemlidir.

Uzmanlar, günde 2 fincan Türk kahvesi içmenin beyin ve bağırsak sağlığına olumlu etkileri olduğunu belirtmektedir. Ancak bu faydalardan yararlanabilmek için kahvenin doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir.

Bol köpüklü Türk kahvesi yapabilmek için beş aşama oldukça önemlidir.

Peki kahve nasıl yapılır? Hangi aşamalara dikkat etmek gerekir? Mynet haber sitesinde Türk kahvesi yapmanın incelikleri anlatıldı. Hazırlanan özel içerikte Türk kahvesi yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar tek tek anlatıldı.

Kahvenizin gerçekten güzel ve lezzetli olması için taze ve ince çekilmiş olması ilk faktör olmalı. Ayrıca taze kavrulmuş kahvenizi uygun şartlarda saklamanız gerekiyor. Aksi taktirde kahvenin kokusu değişebilir, hava almamasına özen gösterin.

HER BİR PORSİYON İÇİN TEPELEME 2 ÇAY KAŞIĞI KAHVE EKLEYİN


Kahve pişirirken cezveye kattığımız miktar elbette ki önemli. Kıvamının yoğun, tadının ise tam yerinde olması için fincan başı tepeleme 2 çay kaşığı koymanız yeterli olacaktır. Az miktarda kahve kullanırsanız kahveniz ne yazık ki bulamaç gibi bir hal alacaktır.

ŞEKER KULLANIMI TAMAMEN ZEVKİNİZE BAĞLI


Kahvenizi nasıl içmek isterseniz ya da nasıl arzu edilirse o şekilde hazırlayın. Sade kahve; şeker eklemeden, az şekerli; 1 küp (1 çay kaşığı), orta şekerli; 1.5 küp (tepeleme 1 çay kaşığı), şekerli ise; 2 küp (2 çay kaşığı) olacak şekilde yapabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

KAHVE YAPARKEN MUTLAKA SOĞUK VE İÇME SUYU KULLANIN


Türk kahvesini yaparken kullanacağınız su, soğuk ve temiz olmalı. Musluk suyu ile yapılan kahveler gerçekten çok lezzetsiz oluyor. Hele ki böyle bir günde aklınızdan bile geçirmeyin! Cezveyi ocağa koymadan önce malzemelerinizi iyice karıştırın. Ateşe koyduktan sonra karıştırma işlemini kesinlikle yapmayın. Çünkü bu kahvelerin güzel olması şart:)

VE GELDİK EN ÖNEMLİ AŞAMAYA...


Her şey yolunda, gayet güzel gidiyorsunuz. Malzemeleri karıştırdınız, cezveyi ocağa aldınız. Buraya kadar her şey tamam. Şimdi kahveyi, ortalama olarak 3-4 dakika kısık ateşte pişirmeye başlayın. Baktınız ki kahveniz yavaş yavaş köpürüp kabarmaya başlıyor, o sırada köpük taşmadan, cezveyi ocaktan alın ve köpüğü eşit şekilde fincanlarınıza dağıtın. Ardından cezveyi ocağa tekrar koyun. Kahveniz ikinci kez tekrar kabaracaktır. Yine ilk aşamada olduğu gibi kahve taşmadan köpürdüğü an ocaktan alın ve birkaç saniye kahveyi dinlendirin. Tekrardan eşit bir şekilde köpük dağılımını gerçekleştirin. Evet, oldu mu size köpük köpük kahve....

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler
Yaşam