Bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkların daha temiz çıkması için 5 tüyo

Bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkların daha temiz çıkması için 5 tüyo
Bu tüyoları uygulayarak bulaşık makinesinden çıkan bulaşıklarınızın daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Bulaşık makinesi kullanımı ev işlerini kolaylaştıran önemli bir icattır. Ancak bazen bulaşıkların istenildiği gibi temiz çıkmadığı durumlarla karşılaşabiliriz. Bu durumu en aza indirmek ve bulaşık makinesinden bulaşıkların daha temiz çıkmasını sağlamak için aşağıda 5 tüyo bulunmaktadır.

1. Bulaşıkları düzgün bir şekilde yerleştirin: Bulaşıkları makineye yerleştirirken, büyük tabakları ve tencere kapaklarını makinenin arka kısmına, küçük tabakları ise ön kısma yerleştirmeye özen gösterin. Bu sayede su ve deterjanın eşit bir şekilde dağılmasını sağlayarak bulaşıkların daha temiz çıkmasını sağlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

2. Bulaşık deterjanı seçimine dikkat edin: Bulaşık deterjanı seçerken, makinenizin markası ve modeline uygun olan bir deterjan tercih etmeniz bulaşıklarınızın daha temiz çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca, kaliteli bir bulaşık deterjanı kullanmanız da temizlik performansını artırabilir.

3. Bulaşık makinesi temizliğine özen gösterin: Bulaşık makinesinin düzenli olarak temizlenmesi, bulaşıkların daha temiz çıkmasını sağlayacaktır. Makine içerisinde oluşabilecek kireç ve tortu birikimlerinin temizlenmesi, temizlik performansını olumlu yönde etkileyecektir.

4. Sıcak su kullanın: Bulaşık makinesinin temizlik performansını artırmak için sıcak su kullanımı oldukça etkilidir. Yüksek sıcaklıkta suyun kullanılması, bulaşıkların daha etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır.

5. Bulaşıkları önceden durulamayın: Bulaşıkları makineye yerleştirmeden önce önceden durulamanıza gerek yoktur. Bulaşıkların üzerindeki artıkların olması, deterjanın etkili bir şekilde çalışmasını sağlayarak bulaşıkların daha temiz çıkmasını sağlayacaktır.

Kaynak: Artı Gerçek

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam