Duvardaki lekeleri silgi gibi siliyor; Küf lekelerini boyasız yok etmenin püf noktası

Duvardaki lekeleri silgi gibi siliyor; Küf lekelerini boyasız yok etmenin püf noktası
Duvardaki küf lekelerinden kurtulmanızı sağlayacak temizlik sırrı: İşte küf lekelerini ortadan kaldıran yöntem

Evlerimizde zaman zaman karşılaştığımız sorunlardan biri de duvarlardaki lekelerdir. Özellikle küf lekeleri, hem estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye sebep olurken, hem de sağlığımızı tehdit edebilecek bir durum yaratabilir. Bu tür lekelerden kurtulmanın birçok yolu olsa da, boyasız bir şekilde küf lekelerini yok etmenin püf noktaları bulunmaktadır.

İŞTE DUVARDAKİ KÜF LEKELERİNİ TEMİZLEMENİZİ SAĞLAYACAK YÖNTEM

haber7.com sitesindeki habere göre; Duvardaki küfü temizlemek için bir temizlik kovası içerisine bir ölçü bulaşık deterjanı, 10 ölçü çamaşır suyu ve 20 ölçü suyu karıştırın. Bu solüsyonu dilerseniz bir sprey şişesine de aktarabilirsiniz. Bulaşık deterjanı solüsyon içerisinde spreyin duvarda daha uzun süre tutunmasını sağlayacaktır.

Duvardaki küfü temizlemek için solüsyonu uygulamadan önce üzerinize herhangi bir sıçrama ihtimaline karşı eski bir kıyafet giymeniz gerekebilir. Bunun yanı sıra bir yüz maskesi, koruyucu gözlük ve eldiven takmalısınız.

maxresdefault.jpg

Duvardaki küfü temizlemeye başlamadan önce bulunduğunuz ortamdaki hava sirkülasyonunu arttırmak için camları ya da havalandırmayı açın.

Duvardaki küfü temizlemek için temizleme solüsyonunu alttan başlayarak yukarı doğru olacak şekilde yüzeye uygulayın. Aşağıdan yukarı doğru uygulanan yöntem küfü en etkili oranda temizlerken aynı zamanda duvarınızın zarar görmesini engeller.

Temizleme solüsyonunu uyguladıktan sonra silmeyin. Duvarın kendi halinde hava akışı ile kurumaya bırakın.

Duvar tam anlamıyla kuruduktan sonra temizlediğiniz alanda koyu lekeler kalıp kalmadığını kontrol edin. Eğer koyu lekeler hala var ise duvardaki küfü temizlemek için aynı işlemi tekrar edin.

Temizlik işlemine başlamadan önce, lekeli bölgeyi iyice havalandırmak ve maske kullanmak da önemlidir. Bu adımların ardından, sirke ve karbonatı karıştırarak lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz. Ardından bir süre bekledikten sonra nemli bir bez yardımıyla lekeyi ovabilir ve ardından temiz su ile durulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Yaşam