Yoğurt sulanıyor mu? İşte yoğurdun günlerce taş gibi kalmasını sağlayan öneri

Yoğurt sulanıyor mu? İşte yoğurdun günlerce taş gibi kalmasını sağlayan öneri
Yoğurt tüketirken bilmeniz gereken **aşçılık** sırrı... Bu bilgiler sayesinde yoğurdunuz taş gibi olacak ve asla su toplamayacak

Artı Gerçek'in derlediği habere göre; Yoğurt, günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz sağlıklı bir besindir. Ancak bazen yoğurt aldığımızda, beklediğimizden daha fazla sulanmış olabilir. Bu durumda, yoğurdun taş gibi kalmasını sağlayacak bir önerimiz var: metal kaşık kullanmak yerine tahta kaşık kullanın.

Tahta kaşığın yoğurdun sulanmasını engellediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Metal kaşığın yoğurt ile teması sonucu, yoğurdun suyunu salması daha hızlı gerçekleşir. Ancak tahta kaşık, yoğurtla temas ettiğinde bu süreci yavaşlatır ve yoğurdun daha kıvamlı kalmasını sağlar.

Eğer yoğurdunuzun daha kıvamlı olmasını istiyorsanız, metal kaşık yerine tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Ayrıca yoğurdu saklarken üzerini bir kağıt havlu ile kapatmak da sulanmasını önleyebilecektir.

maxresdefault-001.jpg

EV YOĞURDUNUN TARİFİ

Malzemeler:

1 litre süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tutam şeker

1 tutam tuz

Nasıl yapılır?

Öncelikle süt tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatılır, kaynama başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatılır. Kaynayan süt hafif el yakacak dereceye kadar soğutulur. Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu alınmış damızlık yoğurt konur ve üzerine şeker ve tuz atılıp iyice karıştırılır. Kaynayıp biraz soğumuş süt ile maya için hazırladığımız karışım çırpılır. Ve ardından tüm malzeme süte eklenir. Yoğurdun mayalandığı tencerenin ağzı hava almayacak şekilde kenarlarından sıkıca kapatılır. Çift kat bez ile sarmanızı öneririz. Tencere tamamen bezin içinde kalmalıdır. 4 saat sonra tencerenin üzeri açılıp kontrol edilir ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık bir gün dinlendirilir. Ayrıca mayalanma süresinde yazın 5 saati geçirmeyin. Kışın 6 saat idealdir. Buzdolabında bir gün dinlenmesi, olgunlaşması ve suyunu çekmesi gerekmektedir. Afiyet olsun...

Ev Yoğurdunun Sağladığı 20 Fayda

1. Sindirim sistemini düzenler.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
3. Kalsiyum ve protein kaynağıdır.
4. Kemik sağlığını destekler.
5. Metabolizmayı hızlandırır.
6. Lif içeriği sindirim sağlığını korur.
7. Kolesterol seviyesini düşürür.
8. Kan basıncını düzenler.
9. Anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
10. Cilt sağlığını destekler.
11. Kilo kontrolüne yardımcı olur.
12. Kas yapısını korur ve güçlendirir.
13. Yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir.
14. B vitamini içeriği zihinsel performansı artırır.
15. Saç ve tırnak sağlığını destekler.
16. Sindirim sistemi enfeksiyonlarına karşı korur.
17. Gut hastalığının semptomlarını azaltır.
18. Kanser riskini azaltıcı etkilere sahiptir.
19. Tokluk hissi vererek açlık hissini azaltır.
20. Probiyotik özelliği sindirim sistemi için faydalıdır.

İlgili Haberler
Yaşam