1 saatte sivilcenin kökünü kurutan İbn-i Sina karışımı! Asla iz kalmıyor

1 saatte sivilcenin kökünü kurutan İbn-i Sina karışımı! Asla iz kalmıyor
İbn-i Sina'dan sivilceyi 1 saatte bitiren kür tarifini sizler için derledik. İşte o karışım

Sivilce, genellikle ciltteki yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan bir cilt sorunudur. Ciltte bulunan yağ bezleri, yağ salgılayarak cildin nem dengesini korur. Ancak bazı durumlarda bu bezler tıkanabilir ve yağ cildin yüzeyine çıkamaz. Bu durumda bakterilerin üremesi sonucu sivilceler oluşabilir.

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde hormonal değişikliklerin etkisiyle ortaya çıkar. Ancak stres, yanlış beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler ve cilt bakımı hataları da sivilce oluşumunu etkileyebilir.

Sivilce oluşumunu engellemek ve mevcut sivilceleri tedavi etmek için düzenli cilt bakımı önemlidir. Cildin temiz tutulması, uygun cilt bakım ürünlerinin kullanılması ve dengeli beslenme sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, sivilce tedavisi için bir dermatologa danışmak da önemlidir. Dermatologlar, cilt tipinize uygun tedavi yöntemlerini belirleyerek sivilcelerin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilirler.

1 SAATTE SİVİLCENİN KÖKÜNÜ KURUTAN İBN-İ SİNA KARIŞIMI!


İbn-i Sina yüksek iltihaba sahip olan sivilcelerin içindeki enfeksiyonu kurutacak en güçlü besinin siyah sarımsak olduğunu söyler. Siyah sarımsak yüksek oranda antioksidan içerdiğinden iltihabı hızla kurutur.

ib.jpg

3 diş siyah sarımsağı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile havanda dövün. Akabinde içine bir kaç dala ısırgan otu koyun. Karışımı iyice dövdükten sonra cildinizi temizledikten sonra sivilcenin olduğu yere sürün.

Ancak tüm genel yüze çok az miktarda sürün. Aksi halde hızlı kurutur. Bu da sebuma zarar verir. Bu sivilcenin yoğunluğu olmayan yerlere fazla sürmeyin.

Karışım hem sivilceyi kurutur hem de gözenekleri küçülterek parlak canlı pürüzsüz bir cilt yapısı sağlar. Siyah sarımsak sadece sivilceye değil aynı zamanda birçok hastalığa fayda sağlar.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI


İçeriğinde yüksek oranda B1 ve C vitamini barındıran siyah sarımsak hücreleri yeniler.

Kolesterol dengeleyerek damar ve kalp sağlığına iyi gelir.

Vücuttaki bakteri ve virüslerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kan basıncını dengelediğinden tansiyona neden olmaz. Bu da felç inme gibi riskleri düşürür.

Sinir sistemini güçlendirerek beynin işlevselliğini olumsuz çalışmasını engeller.

Unutkanlık ya da kemik erimesini engeller.

Kaynak: Ulusal.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam