Elinde altını olanlar dikkat! Kuyumcular artık 81 ilde yeni sisteme geçiyor

Elinde altını olanlar dikkat! Kuyumcular artık 81 ilde yeni sisteme geçiyor
81 ilde altınla ilgili yeni bir düzenleme geliyor

Kıymetli madenlerin alım-satımıyla uğraşanlar için heyecan verici bir dönem başlıyor. Artık elinizde gram altın veya gümüş bilezik bulunanlar için yeni bir dönem resmen başlıyor. Kuyumcular, yeni sisteme geçiş yapacaklar ve bu geçişle birlikte uygulamalar da değişecek.

Son dönemde sahte altın skandalları dur durak bilmeden devam ediyor. Özellikle İstanbul'da çok sayıda kuyumcuda sahte altın satmaya çalışan vatandaş skandalı yaşanıyor. İşte bu sorunu önlemek için kuyumcular 81 ilde yeni bir sisteme geçecekler.

ALTIN SAHİBİ OLAN HERKESİ İLGİLENDİREN YENİ UYGULAMADA DETAYLAR

Yenidevir.com.tr sitesindeki habere göre; Altın sahipleri için dikkat çeken bir haber geldi. Kuyumcular yeni sisteme geçmeye hazırlanıyor. Sahte altın veya hırsızlık olaylarına karşı güveni artırmak amacıyla yeni bir döneme geçiliyor.

6162652345d2a06a3cdeb324.jpg

AMBALAJLANAN GRAM ALTINLAR DÖNEMİ

Kuyumcuların yeni sisteme geçilmesiyle birlikte Darphane tarafından özel olarak ambalajlanan gram altınların satışında zorunlu hale gelecek. Yeni düzenleme ile birlikte, ambalajdaki gram altının saflık derecesi, üretici bilgileri, üretim yeri, üretim tarihi, ağırlığı ve benzersiz bir seri numarasını içeren bir etiket bulunacak.

Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte gram altınlar ambalajlı ve sertifikalı bir şekilde satılacak ve her gram altının kendine özgü bir kodu olacak. Gram altınlara verilecek bu özel kod uygulaması sadece altın için değil, diğer kıymetli madenler için de geçerli olacak.

İlgili Haberler
Ekonomi