Meğer hazineyi elimizin altında saklıyormuşuz! Patlıcan sapının o sorunu önlediği ortaya çıktı

Meğer hazineyi elimizin altında saklıyormuşuz! Patlıcan sapının o sorunu önlediği ortaya çıktı
Toplum arasında basur olarak bilinen rahatsızlığa karşın patlıcan sapı iyinin geldiği iddia edildi

"Basur", tıbbi terim olarak hemoroid veya halk arasında bilinen adıyla basur, anüs çevresindeki damarların genişlemesi sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum, dışkılama sırasında ağrı, kaşıntı ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Basurun nedenleri arasında kabızlık, aşırı zorlanma, uzun süreli oturma gibi durumlar yer alabilir. Tedavi yöntemleri arasında beslenme düzeni, egzersiz, ilaç tedavisi ve cerrahi müdahale bulunmaktadır. Ancak herhangi bir şikayet durumunda mutlaka bir doktora başvurulması önemlidir.

PATLICAN SAPLARINI ÇÖPE ATMAYIN

Patlıcan saplarının basura iyi geldiği öne sürülüyor. Peki patlıcan sapları basur için nasıl kullanılır?

Basur tedavisi için patlıcanın saplarını bıçakla soyun. Tencereye 1 litre kadar su ekleyin, patlıcanın saplarını kaynayan suya atın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenirken tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca limon suyu ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız patlıcan sapı kürünü günde iki bardak içebilirsiniz. Bu kürü 5 gün boyunca tüketmek yeterli. Bu süreçte acı biber, pul biber, domates, turşu gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Düzenli olarak uygulanan bu kür uygulandığında hemoroidi geçirmek için olumlu etkileri var.

64846809470a9b336087914a.jpg

PATLICAN SAPININ BASUR ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NELERDİR?


- Patlıcan sapı suyuyla hazırlanan kür basura (hemoroide) iyi geliyor. Patlıcan sapı suyu, basur probleminin çözümünde doğal tedavi olarak kullanılıyor.

- Patlıcan sağlarını kaynatıp içmek, son yıllarda basur tedavisinde kullanılan ve faydaları ile bizleri şaşırtan oldukça etkili ve doğal bir yöntem.

- Patlıcan sapı kürünü kullananların bu yöntem ile basur yani hemoroid probleminden kurtulmaları bu yararını bize kanıtlıyor.

- Basur için ilaçlar, ameliyat ve lazer gibi birçok tedavi yöntemi mevcut. Ancak bunun öncesinde patlıcan sapı kürünü denemekte fayda var.

- Patlıcan sapı ayrıca suyu pamuk yardımıyla yüze sürüldüğünde cildi parlatıyor. Aynı şekilde saça sürülen patlıcan suyu hem saçı parlatıyor hem de saçların güçlenmesini

sağlıyor.

- Patlıcan sapının suyu, nikotinin etkisini azaltıyor. Sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlıyor.

- Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek olan patlıcan sapı suyu, tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyor.

- Patlıcan sapı suyu aynı zamanda insülin direncini dengeliyor, vücuttaki toksinlerin atılmasında ise büyük katkı sağlıyor.

Hemoroid belirtileri nelerdir?

Hemoroid, halk arasında basur olarak da bilinen, anüs ve rektum bölgesindeki damarların genişlemesi sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Hemoroid belirtileri genellikle kişiden kişiye değişebilir ancak genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

1. Anüs bölgesinde kaşıntı ve yanma hissi
2. Ağrı ve rahatsızlık hissi
3. Dışkılama esnasında kanama
4. Anüs çevresinde şişlik ve hassasiyet
5. Dışkılama sonrası temizlenmekte zorlanma

Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr, Kisadalga.net, Youtube.com, DHA.COM.TR

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam