Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor, Reuters'a göre 'U-dönüşünün sebebi ekonomik, ufukta seçim var'

Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor, Reuters'a göre 'U-dönüşünün sebebi ekonomik, ufukta seçim var'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesine ilişkin cinayet davasının devrinden üç hafta sonra Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Reuters ajansı iligili haberinde, ziyaretin Türkiye'nin ekonomik sorunlarıyla bağlantılı olduğu yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan öldürülmesine ilişkin davanın devredilmesinden üç hafta sonra Riyad'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. İletişim Başkanlığı, ziyaretin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine gerçekleştirileceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi imkânları ele alınacak. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti, dünya basınında da geniş yer buldu. Reuters ajansı haberi, "Ekonomi nedeniyle zorlanan Erdoğan, Kaşıkçı U-dönüşü sonrası ilişkileri onarmak için Suudi Arabistan'a gidiyor" başlığıyla duyurdu. Haberde, Erdoğan'ın üç buçuk yıl önce Suudi liderliğini Kaşıkçı cinayeti nedeniyle göstermelik bir mahkeme kurmakla suçladığı hatırlatıldı. Reuters, "Türkiye'nin ekonomisi şu an derinleşen sorunlarla karşı karşıyayken ve ufukta zorlu seçimler varken, Erdoğan Ankara'nın bozulan ilişkilerini onarmak için bastırıyor" denildi. (Kısa Dalga)

Dünya