Hadise: Lütfen dünya bize yardım etsin

Hadise: Lütfen dünya bize yardım etsin
10 ilimizde yıkıcı etkiye sahip 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından sanatçı Hadise 'lütfen dünya bize yardım etsin! Lütfen kurtarma operasyonlarına yardım etmeleri için insan desteği gönderin' çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde pazartesi saat 04.17’de 7,7 büyüklüğündeki deprem olmuştu. Bu depremin ardından, saat 13.24’te merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem daha meydana gelmişti. Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler; Malatya, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Elazığ, Osmaniye ve Kilis’te hissedilmişti.

Tablo her geçen saat ağırlaşırken çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü bölgeye yardım götürmeye devam ediyor.

Binlerce insanın ölümüne neden olan bu deprem felaketinin ardından yardım çağrısında bulunan Hadise, "Türkiye’nin yardıma ihtiyacı var. Depremi yaşayan tüm şehirlerimize ama özellikle Hatay ve Kahramanmaraş’ın birçok yeri hâlâ yardım bekliyor. Lütfen dünya bize yardım etsin! Lütfen kurtarma operasyonlarına yardım etmeleri için insan desteği gönderin. Açıklanan güncel vefat sayısı 12 bin 8. Hava sıcaklığı eksilerde... İnsanlarımıza yardım edin" dedi.

Hadise, daha sonra bir mesaj daha yayınlayarak, "Ölümle savaşan çocuklar, bebekler, anneler, babalar, aileler... Yıkılıp giden hayaller, hayatlar ve rüyalar... Uyumaktan, yemek yemekten dahi utanan bizler... Dayanması çok zor" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem