Pilavınızın dibi mi tutuyor? İşte pilavın dibinin tutmasını önleyecek 4 tüyo

Pilavınızın dibi mi tutuyor? İşte pilavın dibinin tutmasını önleyecek 4 tüyo
Pilavın dibinin tutmasını engellemenin aslında oldukça basit olduğunu bu içerikten sonra öğrenmiş olacaksınız

Pilav pişirmek her ne kadar kolay gibi görünse de, bazen pilavın dibinin tutması sorunuyla karşılaşabiliriz. Pilavın dibinin tutması, lezzetini ve görüntüsünü olumsuz etkileyebilir. Bu durumu önlemek için ise dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte pilavın dibinin tutmasını önleyecek 4 tüyo:

1. Pilavı Yıkayın ve Süzün: Pilavı pişirmeden önce mutlaka iyice yıkayıp suyunu süzmelisiniz. Bu sayede pilavın üzerindeki nişastayı ve fazla amilozu uzaklaştırarak, pilavın yapışmasını engelleyebilirsiniz.

2. Pilavı Kısık ateşte Pişirin: Pilavı pişirirken ateşi çok yüksek tutmamaya özen gösterin. Orta veya kısık ateşte, pilavın dibinin tutmasını engelleyerek daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

3. Pilavın Üzerine Kağıt Havlu Serin: Pişirdiğiniz pilavın üzerine nemli bir kağıt havlu sererek, buharın süzülmesini engelleyebilirsiniz. Böylece pilavın üzerinde oluşabilecek aşırı nemin, pilavın yapışmasına neden olmasını önleyebilirsiniz.

4. Pilavı Dibinden Karıştırın: Pilavı pişirirken ara sıra dibinden hafifçe karıştırarak, tencerenin dibine yapışmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu işlemi fazla sık yapmamaya özen gösterin, aksi halde pilavın kıvamı bozulabilir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam