İddia: İmamoğlu, Ali Koç'tan özür diledi

İddia: İmamoğlu, Ali Koç'tan özür diledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hafta sonunda yaşadıkları polemik sonrasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan özür dilediği öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, cumartesi günü yaşadıkları polemiğin ardından bir araya geldiklerinin iddia edilmesinin ardından, bu kez de İmamoğlu'nun Koç'tan özür dilediği öne sürüldü.

Haber Global'in spor muhabirlerinden Sercan Hamzaoğlu, "Bana gelen istihbarat, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Sayın Ali Koç'tan özür dilediği" dedi. Hamzaoğlu, bu iddiayı hem Ali Koç hem de Ekrem İmamoğlu'na yakın bir kişiden duyduğunu belirtti.

'GÖRÜŞME YERİNİ ALİ KOÇ BELİRLEMİŞ'

Fatih Demirkol ile Kontra'ya Soruyorum programında konuşan Hamzaoğlu, Medyaradar'ın aktardığına göre şöyle dedi:

"Ben dün çok tesadüf ama bir ortamdaydım. Bu ortamda olduğum kişi benim daha önce tesadüfen o insanın, Ekrem Bey'i çok defa konuştuğuna şahitlik etmiş bir insan. Ben onun yanında duyduğum için aktaracağım.

Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Fenerbahçe Başkanına, yani Divan'dan sonra ertesi gün Ali Koç'u ziyaret ettiğini ve kendisiyle bu konuları konuşup, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Sayın Ali Koç'tan özür dilediğini duydum. Bunu o insandan duydum.

İsmini veremeyeceğim ama ben bunu ne Sayın Ekrem İmamoğlu ne ne Ali Koç'a sordum. Sadece onlarla bağlantısı çok iyi olan, görüştüğüne yüzde yüz gözümle gördüğüm bir kişiden gördüğüm için anlatacağım.

Bana gelen istihbarat, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Sayın Ali Koç'tan özür dilediği. Ali Koç'un söylediği bir yerde olmuş bu olay, toplantı. Ekrem İmamoğlu konuları konuşmuş. O da üzüntüsünü dile getirmiş, kendisinin de hatalı olduğunu ama karşılıklı istişareler yapmışlar ama en sonunda Ekrem İmamoğlu Ali Koç'tan özür dilemiş."

EROL BİLECİK'İN OFİSİNDE GÖRÜŞTÜKLERİ İDDİA EDİLİYOR

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü köşesinde, Ali Koç ve Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mayıs pazar günü Fenerbahçe Başkan Vekili ve iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde görüştüğünü yazmıştı. Erkin, Fenerbahçe ve İBB kaynaklarına dayandırdığı yazısında, "Görüşmede İmamoğlu'nun Dündar'ı ziyaretinden 7 Mayıs'a kadar geçen sürede yaşananların masaya yatırıldığı ifade edildi. Kravat, kitap, forma ve sert sözlerin ağırlığının da gündeme geldiğini tahmin etmek zor değil!" demişti.

'ÖZÜR OLDU MU, YAKIN ZAMANDA ÖĞRENİRİZ'

Fenerbahçe ve İBB kaynaklarının 'iki başkanın açıklama yapmasını doğru buldukları' gerekçesiyle ayrıntılara girmediğini belirten Erkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir özür oldu mu ya da hassasiyetler konusunda neler söylendi, bunu da yakın zamanda öğreneceğimizi düşünüyorum. Sonuçta... Sert açıklamalardan bir gün sonra yapılan görüşmeyle "buzların çözüldüğü" kanısındayım."

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu'nun Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'a Trabzon'un plakası olan 61 numarasını taşıyan bir Fenerbahçe forması ve Fenerbahçe'yi eleştirdiği belirtilen bazı kitaplar hediye etmesi, Ali Koç'un tepkisini çekmişti.

Ali Koç, cumartesi günü Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda İmamoğlu hakkında şöyle demişti:

"Şehrin Belediye Başkanı, Yüksek Divan Kurulu Başkanımızı ziyarete gelir, bordo-mavi kravat takar. Ya kime ne anlatıyorsunuz? Ben o kitabın içinde yazanları bilmiyordum. Eminim sayın Başkan (Uğur Dündar) da bilmiyordur. Bize ağır hakaretler eden kitabı hediye olarak getirme hassasiyetsizliğini yapar. İnşallah şu günler gelmez; Fenerbahçelilerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez."

İmamoğlu ise Koç'a Twitter'dan şu yanıtı vermişti:

"Koç Grubu YK BV. Ali Koç’un açıklamasını dinledim. “İmamoğlu Koç Ailesi’nin Projesidir” komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…" (Kısa Dalga)

Gündem