Kaşık kaşık yiyorduk; Tahin pekmezin zararları sizi çok şaşırtacak... Uzmanından uyarı var

Kaşık kaşık yiyorduk; Tahin pekmezin zararları sizi çok şaşırtacak... Uzmanından uyarı var
Tahin pekmez tüketenlere uzmanından uyarı var

Tahin pekmezin zararları konusunda bilgi sahibi olmak sağlığınız için oldukça önemlidir. Geleneksel bir lezzet olan tahin pekmezi, içeriğindeki besin değerleriyle bilinse de aşırı tüketiminin bazı olumsuz etkileri olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Şimdi sizlerle, tahin pekmezin zararları hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağız

AŞIRI YAĞ VE ŞEKER YÜKLEMESİ

Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunmaktadır. Pekmezin içerisinde de şeker. Yağ ve şeker bir araya geldiğinde sağlığımız için faydalı değil aksine zararlı bir hale gelirler. Tahin ve pekmezi birlikte tüketmek ciddi bir kilo alımına sebep olabilir. Tahin ve pekmezin ayrı ayrı tüketilmesi uzmanlar tarafınca tavsiye edilmektedir.

KANSERE SEBEBİYET VERİYOR!

Pekmezin içerisinde yoğun bir şekilde bulunan şeker ve yağ kanser hastalıklarının oluşmasına sebep olabiliyor. Soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirmek için tercih edilen pekmez sağlığınız için ciddi bir risk oluşturuyor.

7ggzu-1512118034-0736.png

BÖBREK VE ŞEKER HASTALARI DİKKAT!

Pekmezin içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker, şeker hastaları için büyük risk taşımaktadır. Şeker hastalarının pekmez tüketmemeleri gerekir.

Tahin içerisinde de yüksek miktarda protein bulunur. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan kimseler için hayati önem taşır.

VÜCUTTA ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUYOR!

Tahin ve pekmezin sık tüketilmesi vücudun belli bölgelerinde şişmelere sebep olabilir. bu şişlikler genellikle el, ayak, yüz ve karın bölgesinde gerçekleşir.

Kaynak:haber7.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam