Yumurta sarısı bu 5 yöntemle kolayca ayrılıyor! Artık birbirine asla karışmayacak

Yumurta sarısı bu 5 yöntemle kolayca ayrılıyor! Artık birbirine asla karışmayacak
Bu pratik yöntemleri uygulayarak yumurta sarısını beyazından kolayca ayırabilirsiniz. Artık birbirine karışma sorunu yaşamadan yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.

Yumurta sarısını beyazından ayırmak bazen oldukça zor olabilir. Ancak şu beş yöntemi uygulayarak artık bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Yumurta sarısını beyazından ayırmak için kullanabileceğiniz bu pratik yöntemler sayesinde artık birbirine karışma sorunu yaşamayacaksınız.

Ellerle ayırma:

Elinizde herhangi bir alet olmadığında bile yumurta ayırma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yumurtayı temiz bir kaseye kırın. Ellerinizi iyice yıkayın ve sonra yumurta sarısını bir elinizle diğerine aktararak yumurta beyazının kaseye düşmesine izin verin. Tüm yumurta akı ayrılana kadar bu işlemi tekrarlayın. Ellerinizi sabun ve suyla yıkayarak temizleyin.

Kabuktan kabuğa yöntemi:

Ellerinizi kullanmak istemiyorsanız, kabuktan kabuğa yöntemini deneyebilirsiniz. Yumurta kabuğunu kırmakla başlayın ancak içeriğini bir kaba boşaltmayın. Yumurta sarısını yavaşça bir kabuktan diğerine aktarın ve yumurta beyazlarının kaseye düşmesine izin verin. Bu işlemi tüm yumurta akları ayrılana kadar tekrarlayın.

Oluklu kaşık kullanma:

Oluklu kaşık, yumurta sarısını yumurta beyazından kolayca ve temiz bir şekilde ayırmanın pratik bir yoludur. Yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve ardından oluklu bir kaşığı kasenin üzerine tutarak yumurta sarısını kaşığa aktarın. Fazla yumurta beyazı kaşığın yarıklarından kaseye damlayacaktır.

Süzgeç veya elek kullanma:

Birden fazla yumurta ayırmak istiyorsanız, süzgeç veya elek kullanabilirsiniz. Bir kase alın ve açık yumurtaları süzgeç veya elek üzerine kırın. Böylece yumurta sarıları süzgeçte kalırken yumurta beyazları aşağıdaki kaba damlayacaktır.

eggs-3183410-960-720.jpg

Plastik şişe yöntemi:

Plastik şişe kullanmak, yumurta akını yumurta sarısından ayırmanın hızlı ve etkili bir yoludur. Yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve sonra sterilize edilmiş bir plastik şişenin ağzını yumurta sarısının üzerine yerleştirerek şişeyi hafifçe sıkın. Şişenin üzerindeki basıncı serbest bırakarak yumurta sarısını emmesini sağlayın. Şişeyi kaldırdığınızda yumurta sarısı, yumurta beyazından ayrılmış olacaktır.

Sabah'ın haberine göre, haşlanmış yumurtayı bu şekilde kolayca kabuğundan ayırabilirsiniz:

1. Yöntem:

Yumurtayı haşlamadan hemen önce iyice yıkayın. Yumurtanın bir tarafı yuvarlak bir tarafı biraz daha sivri uzanır. Yuvarlak olan tarafından iğne ile küçük bir delik açın. Yumurtanın haşlanma işlemi bittikten sonra ise yumurtayı dik tutup açtığınız deliğin içine bütün kuvvetiniz ile üfleyin. Bu işlemin sonunda yumurtanın kolay bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz.


2. Yöntem:

Yumurtanın haşlanma işlemi bittikten sonra kaynar sudan çıkarıp akabinde soğuk bir suyun içine bırakın ve o suda biraz bekletin. Soğuk suya atılan yumurta şok etkisine girer ve böylelikle su, yumurta kabuğunun gözeneklerinden girerek yumurtayı soymanızı kolaylaştırır.

Kaynaklar: Haberciniz, Kisadalga.net, Sabah.com.tr

İlgili Haberler
Yaşam