Yaptığınız kadayıf tatlısı bu teknikle dağılmıyor; 22 yıllık pastanecinin uyguladığı teknik

Yaptığınız kadayıf tatlısı bu teknikle dağılmıyor; 22 yıllık pastanecinin uyguladığı teknik
Yaptığınız kadayıf tatlısı, dağılmadan servis etmenin inceliklerini öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Bugün sizlere, 22 yıllık bir pastanecinin uyguladığı özel teknikten bahsedeceğiz. Bu teknik sayesinde kadayıf tatlısını keserken dağılma sorunu yaşamayacak ve misafirlerinize mükemmel bir sunum yapabileceksiniz.

Kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, yapılan kadayıf tatlısının dağılma riski, birçok kişiyi endişelendiren bir durumdur. İşte tam da bu noktada, 22 yıllık tecrübesiyle bilinen bir pastanecinin uyguladığı teknik devreye giriyor.

Bu özel teknik sayesinde, kadayıf tatlısı yaparken yaşanan dağılma sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Pastanenin bu teknikle hazırladığı kadayıf tatlısı, hem lezzetiyle hem de kusursuz görüntüsüyle dikkat çekiyor.

maxresdefault.jpg

KADAYIF TARİFİ

Malzemeler:

500 gr tel kadayıf

150 gr tereyağı

2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4,5 su bardağı su

Çeyrek limon

Nasıl yapılır?

Kadayıfları tel tel ayırarak başlayabilirsiniz. İnce ince açın tüm kadayıf tellerini. Tepsinizi yağlayıp kadayıfı serin. Bir kat kadayıf bir kat ceviz atacağız. Ancak önce cevizleri diri kalacak şekilde havanda dövelim ya da rondo da çekelim. Ancak cevizler yerken ağza gelsin diye incecik çekmeyin. Cevizleri çektikten sonra bir kat çeviz bir kat kadayıf konur. Son katı kadayıfla kapladıktan sonra küçük bir tepsi yardımı ile üzerinden bastırmanızı öneririz. Zaten ev yapımı kadayıf pişerken kabarır ve puf bir görüntüsü olur. Bu sıkılaştırma yöntemi denge sağlar. Bastırdıktan sonra üzerine tereyağını kızdırıp olabildiğince eşit olarak dökün. 200 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişerken şerbeti yapabilirsiniz. Şeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıf pişene kadar şerbeti soğuyacaktır. Tatlınızı şerbetleyin dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun...

Kaynak: haberturk.com, youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam