Mihail Gorbaçov 'Schindler'in Listesi'nin müzikleriyle uğurlandı

Mihail Gorbaçov 'Schindler'in Listesi'nin müzikleriyle uğurlandı
Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov'un cenaze töreni Moskova'da düzenlendi. Binlerce kişi, Kremlin yakınlarındaki Sendikalar Evi'nde Rusya bayrağına sarılı tabutta yatan Gorbaçov'a veda etmek için sıraya girdi.

91 yaşında hayatını kaybeden Mihail Gorbaçov için bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da cenaze töreni düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'yoğun programı' nedeniyle Sovyetler Birliği'nin son liderinin cenazesine katılmadı; törende Kremlin'i Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev temsil etti. Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın da cenaze için Moskova'ya gitmesi dikkat çekti.

Perestroyka ve glasnost politikalarıyla Sovyetler Birliği'nin dağılmasının önünü açan Gorbaçov'un cenazesi, Vladimir Lenin, Josef Stalin ve Leonid Brejnev dahil birçok Sovyet liderinin de yasının tutulduğu Sendikalar Evi'nde düzenlendi.

Binlerce kişi, tabutu Rusya bayrağına sarılan Gorbaçov'un veda etmek için Kremlin yakınlarındaki Sendikalar Evi'nin dışında sıraya girdi. Tören sırasında, Schindler'in Listesi filminin müzikleri çalındı.

Batı'da 'Soğuk Savaş'ı bitiren lider' olarak saygıyla anılan, Rusya'da ise bazı kesimlerin Sovyetler Birliği'nin yıkılması sürecini başlattığı gerekçesiyle eleştirdiği Gorbaçov, Moskova'daki Novodeiçi Mezarlığı’nda, 1999’da lösemiden ölen eşi Raisa’nın yanına defnedilecek. (Kısa Dalga)

Dünya