Kocaeli akın akın göç alıyor. Kentin son dönemde fazlaca göç almasının nedeni belli oldu

Kocaeli akın akın göç alıyor. Kentin son dönemde fazlaca göç almasının nedeni belli oldu
Son dönemde Kocaeli'ne yönelik artan göç akını dikkat çekiyor. Kent, göçmenlerin tercih ettiği önemli bir yer haline gelmiş durumda

Deniz Zeyrek, emekliler için %25 zammın düşünüldüğünü açıkladı. Bu oranın bir ihtimal %30 da olabileceğini belirten Zeyrek, asgari ücret konusunda da son durumu detaylı şekilde açıkladı.

Zeyrek, "Emekli maaşının yüzde 30 artacağını düşünüyorum ama bence yüzde 25 zam gelecek. Kök aylığı daha az olanlar 10 bin TL'nin çok az üstüne çıkabilir. Zamlar kök maaş üzerinden yapılır.

Asgari ücret konusunda hükümet çok kararlı, artırmak istemiyor fakat işveren bile çalışanların durumlarını göz önünde bulundurarak ara zam yapabilir.

maxresdefault-001.jpg

EMLAKÇILAR ZORDA

Kocaeli Barış'ın edindiği bilgiye göre; Çok sayıda emlakçı kısa bir süre sonra Kocaeli'de ev bulmanın zorlaşacağına dikkat çekiyor. İstanbul'dan valizini toplayan Kocaeli'ye göç ediyor.

Kocaeli, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehridir. Şehir, ülkenin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biridir. Kocaeli; SEGE-2011 sıralamasına göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra en gelişmiş şehirdir. 2023 sonu itibarıyla 2.102.907 kişilik nüfusa sahiptir.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam