Rusya, Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını artırdı

Rusya, Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını artırdı
Rusya'nın, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Tamir bölgesine ek kuvvet sevk ettiği belirtildi. Bu adımın, 'Türkiye'nin harekâttan vazgeçirilmeye çalışıldığı' belirtilen Astana görüşmelerinden sonra atılması dikkat çekti.

Türkiye'nin yeni operasyon sinyali vermesinin ardından, Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını artırmaya devam ettiği belirtildi. Londra'dan yayın yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre Rusya, Haseke'nin batısındaki Tel Tamir'de bulunan askeri üssüne ek güç gönderdi.

Haberde, Rusya'nın 16 Haziran gecesinde Tel Tamir'deki askeri üssüne yeni silah, mühimmat ve ek bir kuvvet konuşlandırdığı öne sürüldü. Rusya'nın 7 Haziran'da da, bu bölgenin yakınındaki El Mebakir üssüne radar, uçaksavar sistemleri ve zırhlı araçlar konuşlandırdığı belirtilmişti.

Suriye'nin kuzeyindeki Rus güçlerinin son günlerde Türkiye'yle ortak devriyeleri artırdığı, son olarak 16 zırhlı aracın katılımıyla Derbêsiyê'de ortak askeri devriye yapıldığı belirtildi. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf TASS ajansından alınmıştır.

Dünya