Yunanistan, NATO ve BM'den Türkiye'nin kınanmasını istedi

Yunanistan, NATO ve BM'den Türkiye'nin kınanmasını istedi
Komşu Yunanistan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri nedeniyle Türkiye'yi NATO'ya ve Birleşmiş Milletler'e şikâyet ederek kınama talep etti.

Komşu Yunanistan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ege adalarına dair açıklamaları ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri nedeniyle Türkiye'yi NATO'ya ve Birleşmiş Milletler'e (BM) şikâyet etti. Yunan diplomatik kaynaklar, NATO ve BM'ye gönderilen mektuplarda Erdoğan'ın açıklamaları için 'kışkırtıcı' nitelemesi yapıldı ve Ankara'nın kınanması talep edildi.

Kaynaklara göre Yunanistan, Türkiye'nin bu hafta Avrupa Birliği, NATO ve BM'ye gönderdiği mektuplarda "gerçeği çarpıttığını", Türkiye'nin argümanlarının "temelsiz olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini" savundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e gönderilen mektupta, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın "Türkiye'nin tavrı NATO'nun birliği ve bütünlüğü için istikrarsızlaştırıcı bir faktör; bir kriz döneminde, İttifak'ın güney cephesini zayıflatıyor" ifadelerini kullandığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya