Yunanistan'dan Türkiye'ye: Yeni Osmanlı zorbalığını reddediyoruz

Yunanistan'dan Türkiye'ye: Yeni Osmanlı zorbalığını reddediyoruz
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine tepki gösterdi: Yeni Osmanlı zorbalığını reddediyoruz. Bu hezeyana sürüklenmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri Yunanistan'da yankı yaratmaya devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in "Türkiye'nin Yunanistan'ın adalar üzerindeki egemenliğini sorgulayan tutumunun saçma olduğunu" söylemesinin ardından, benzer bir açıklama da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'dan geldi.

Dendias, Ankara'nın ardından Atina’ya geçen Fransız mevkidaşı Catherine Colonna ile ortak basın toplantısında, "Yeni Osmanlı zorbalığını reddediyoruz" dedi.

"Türkiye'nin tarihi tersine çevirmek ve Osmanlı İmparatorluğu'nu diriltmek istediğini" savunan Dendias, "Biz açıkça söylüyoruz. Türkiye'nin açıklamaları ve eylemleri kabul edilebilir değil. Bunlar, kabul edilemez. Ve, kınanmaya değer sözler. Fakat bunlar bizi caydırmıyor. Ve korkmuyoruz da. Tarihimizde çok daha ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldık. Yeni Osmanlı zorbalığını reddediyoruz. Bu hezeyana sürüklenmeyeceğiz” dedi. (Kısa Dalga)

Dünya