1 damlası saç derisini temizliyor, 30 dakika bekletince kepeği tümüyle yok ediyor

1 damlası saç derisini temizliyor, 30 dakika bekletince kepeği tümüyle yok ediyor
Saç derisinde oluşan kepek sorunu, genellikle cilt problemlerinin en sık karşılaşılan türlerinden biridir.

Bu durum, birçok kişinin hayatının belirli dönemlerinde karşılaştığı bir sorundur. Kepeklerin oluşumunu engellemek ve saç derisini temiz tutmak için bazı alışkanlıkların gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, doğal yağlar da kepek sorununun giderilmesine yardımcı olabilir.

Kepek sorununu ortadan kaldırmak için, öncelikle uygun bir şampuanın tercih edilmesi önemlidir. Bazı kepek şampuanları, saç derisini temizleyerek kepeği yok etmeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, doğal yağlar da kepek sorununu azaltmada etkili olabilir.

Örneğin saçlarınızı şampuanlamadan önce Hindistan cevizi yağı ile saç diplerinize masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saç diplerini nemlendirir ve saç köklerinin kurumasını engeller. Hindistan cevizi yağı gibi Çay ağacı yağı da kepek ve mantar sorununa çok iyi gelebilir.

adult-2178904-640.jpg

KEPEĞE İYİ GELEN 3 YAĞ

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, kepeği azaltmaya yardımcı olan antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bilinir. Ayrıca kaşıntılı bir kafa derisini yatıştırmaya da yardımcı olabilir. Çay ağacı yağı saç diplerini rahatlatır ve nefes almasına yardımcı olur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, saç derisini nemlendirerek kepeği azaltmaya yardımcı olabilecek doğal bir nemlendiricidir. Ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahip laurik asit içerir. Hinditan cevizi yağı saçı neme doyurur. Kuruluk sorununu ortadan kaldırır. Saç tellerinin canlı ve parlak olmasına yardımcı olur.

NEEM YAĞI

Neem yağı, kepek azaltmada etkili olmasını sağlayan antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bilinir. Ayrıca kafa derisi tahrişini gidermeye yardımcı olabilir.

Saçta Kepek Neden Oluşur?

Saç derisi, doğal olarak yağ üretir ve bu yağ, saçı besleyerek sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Ancak bazı durumlarda saç derisi fazla yağ üretebilir ve bu durum kepek oluşumuna neden olabilir. Kepek genellikle mantar enfeksiyonu, stres, hormonal değişiklikler, yanlış şampuan kullanımı veya beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Saç derisinin kuruması da kepek oluşumunu tetikleyebilir. Bu durumda, saç derisinin nem dengesini korumak için uygun şampuan ve nemlendirici ürünler kullanılması önerilir. Ayrıca, dengeli beslenme ve stresten uzak durma da kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir.

Kaynak: NTV , Kısa Dalga

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam