Yunan adalarına gidemeyenlerin gittiği ülke! Tatilcilerin yeni rotasıymış

Yunan adalarına gidemeyenlerin gittiği ülke! Tatilcilerin yeni rotasıymış
Yunan adalarına gidemeyenlerin tercih ettiği yeni tatil rotası: Karadağ

Son dönemde birçok tatilci, vize sıkıntısı ve Yunan adalarına giderken yaşanan kapıdaki kuyruklar nedeniyle alternatif tatil rotaları arayışına girdi.

Bu doğrultuda, Karadağ vizesiz seyahat imkanı sunması ve eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

YERLİ TURİST BODRUM VE ANTALYA'DAN VAZGEÇTİ

Türkiye'nin popüler tatil destinasyonlarından Bodrum ve Antalya'da ise yerli turist sayısında belirgin bir azalma gözlemlendi.

perast-4612526-640-001.jpg

Yerli turistler, bölgedeki yüksek fiyatlar ve kalabalık ortamlardan kaçınarak yurt dışı tatil seçeneklerine yöneldiklerini belirtiyor.

KARADAĞ'A İLGİ BÜYÜK

Karadağ'ın doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve deniz turizmi açısından sunduğu olanaklar, tatilcilerin ilgisini çekmekte ve yeni bir tatil rotası olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca, ülkenin sunduğu kültürel etkinlikler ve lezzetli mutfağı da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Karadağ, Avrupa'nın güneydoğusunda Balkanların Adriyatik kıyısında bir ülkedir. Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrilidir.

KARADAĞ UCUZ BİR ÜLKE Mİ?

Para birimi olarak Euro kullanmasına rağmen Karadağ'ın herhangi bir Avrupa ülkesinden oldukça ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

KARADAĞ'A NASIL GİDİLİR?

Karadağ'a gitmek için yaklaşık 1 saat 20 dakika süren İstanbul – Podgorica uçuşunu tercih etmen gerekiyor. Bu yurt dışı ziyaretin için vize almana gerek yok. Pasaport, yurt dışı seyahat pulu ve uçak bileti yeterli olacak.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam