Birçok kişi sitem ediyor. Peki tatlı karpuz nasıl seçilir? İşte tatlı karpuz seçmenin yolu

Birçok kişi sitem ediyor. Peki tatlı karpuz nasıl seçilir? İşte tatlı karpuz seçmenin yolu
Bu adımları takip ederek tatlı, olgun ve lezzetli bir karpuz seçebilirsiniz. Unutmayın, doğru karpuzu seçmek için dikkatli olmak ve bu ipuçlarını takip etmek önemlidir.

Tatlı karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Doğru karpuzu seçmek için izlemeniz gereken adımları sizler için derledik.

Karpuzlar yerde yetişen meyvelerdir. Bu sebeple toprakla gelişim süreçlerinde çok fazla temas ederler. Karpuzların yerle temas ettikleri alt kısımları gün geçtikçe sararmaya başlar. Karpuz seçerken alt kısmı en fazla sararmış karpuzu seçmelisini. Bu sayede en olgun ve en sulu karpuzu seçmiş olursunuz.

KARPUZUN BOYUTU HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR!

Eğer bu yazıyı 1900'lü yıllarda yazıyor olsaydık muhtemelen size en büyük karpuzu almanızı söylerdik. Maalesef artık karpuzların hormonları bozularak büyük karpuzlar elde edilmeye çalışıldığı için bu yöntem doğru değil. Seçeceğiniz karpuzun ne en küçük ne de en büyük olmamasına dikkat edin.

maxresdefault.jpg

KARPUZLARIN SAPLARINA DİKKAT EDİN SİZE ÇOK ŞEY SÖYLÜYORLAR!

Alacağınız karpuzun olgun ve sulu olmasını istiyorsanız sapına çok dikkat etmelisiniz. Tatlı karpuz nasıl seçilir sorusunun cevaplarından biri bu. Kuru bir sapa sahip karpuzu bulduysanız tatlı karpuz yemeye çok yaklaştınız demektir
.
BUNU ASLA YAPMAYIN! BURNUNUZ KARPUZ SEÇİMİNDE HİÇBİR İŞE YARAMAZ!

Karpuz seçerken karpuzu koklayan kişileri manavda veya pazarda çok kez görmüşsünüzdür. Sizce karpuzu koklamak onun en iyi karpuz olduğunu anlamak için bir yol mu? Tabi ki hayır! Eğer kavun seçecekseniz koklamanız çok etkili olacaktır ancak karpuz için aynı durum geçerli değil. Boşu boşuna karpuz koklayarak vakit kaybetmeyin!

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam