Et pişirirken etin çok daha iyi pişmesini sağlamanın püf noktası! Et asla sert olmayacak

Et pişirirken etin çok daha iyi pişmesini sağlamanın püf noktası! Et asla sert olmayacak
Et pişirirken lezzetli ve tamamen pişmiş bir sonuç elde etmek herkesin istediği bir şeydir. Ancak, et pişirirken bazı püf noktaları vardır ki bu noktaları bilerek etinizi çok daha iyi pişirebilirsiniz. İşte etinizi mükemmel bir şekilde pişirmenin püf noktaları!

Öncelikle, etinizi pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesine dikkat edin. Bu, etin daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca, etinizi pişirmeden önce üzerine tuz serpmeniz de etin lezzetini artıracaktır.

Etinizi pişirirken kullanacağınız tavayı önceden iyice ısıtın. Sıcak bir tavada eti kızartmak, etin dışının kısa sürede kızarmasını ve içinin sulu kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca, eti çevirmek için sık sık kullanılan bir hata olan eti sık sık çevirmemeye özen gösterin. Etin her iki tarafını da eşit sürede pişirmek için tek bir seferde çevirmek yeterli olacaktır.

Etinizi pişirirken iç sıcaklığını kontrol etmeyi unutmayın. Etin pişme derecesini kontrol etmek için bir termometre kullanabilirsiniz. Etin iç sıcaklığının ızgarada pişirilen biftek için 60-65°C, kuzu pirzola için 65-70°C ve tavuk göğsü için 75-80°C olması gerekmektedir.

Son olarak, etinizi pişirdikten sonra dinlendirmeyi unutmayın. Etin dinlenmesi, et suyunun dağılmasını ve etin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

ET NEDEN YIKANMAZ?

Kasaplar ve aşçılara göre; Et, bakteri üreten bir besindir. Eti yıkamak bakterilerin dağılmasına sebep olabilir. Etin temizliğinden endişe ediyorsanız eğer et pişerken bakterilerden tamamen arınıyor, sağlıklı ve leziz bir forma kavuşuyor.

BESİN DEĞERİ GİDİYOR

Öte yandan 33 yıldır aşçılık yapan İbrahim Elmas'ta yaptığı açıklamada şunları söyledi; Kırmızı eti pişirmeden önce yıkamamak gerekiyor. Yıkanan etin besin değeri gidiyor. Bakterilerin çoğalması nedeniyle de sağlıksız hale geliyor. Ayrıca eti pişirirken fazla yağda kullanmamak gerek. Eti kendi yağında pişirmek en sağlıklısı. Kullanılan margarin ve zeytinyağı haricindeki yağlar etin besin değerinin azalmasına yol açıyor.

ETİ SAKIN SICAK SUDA BEKLETMEYİN

Yapılan başka bir hatada eti sıcak suda bekletmek. Eti sıcak su içerisinde bekletmek etin kısa sürede bozulmasına yol açacaktır. Etinizin kuru olmasından endişe ediyorsanız etin üzerinde zeytinyağı ve limon suyu gezdirmeniz en doğrusu olacaktır.

Kaynak: Cumhuriyet

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam