Orkideleriniz bu teknikle çok daha iyi görünüme sahip oluyor! Orkide bakımının püf noktaları

Orkideleriniz bu teknikle çok daha iyi görünüme sahip oluyor! Orkide bakımının püf noktaları
Orkide bakarken nelere dikkat etmek gerekmektedir? Orkide bakımında işte bilinmesi gerekenler...

Orkide bakımının detaylarına dikkat ederek, bu muhteşem bitkiyi sağlıklı ve çiçekli bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Orkide bakımı, doğru bilgi ve özen gerektiren bir süreçtir. Orkide bakımının detaylarına hakim olmak, bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve çiçek açması için oldukça önemlidir. İşte orkide bakımının detaylarına dair bilmeniz gerekenler:

ORKİDE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR?

Orkideler için özel karışımlardan meydana gelen toprak türleri bulunmaktadır. Sıklıkla içerisinde trof bulunan toprakların tercih edilmesi önerilmektedir. Orkide çiçeğiyle ilgili internet üzerinden en sık araştırılan konulardan biri orkide dibine ne konur konusudur. Bu çiçek çeşidinin çabuk kurumaması ve çürümemesi için toprağının dibine eğrelti otu, pomza, ağaç kabukları, odun kömürü kırıntıları gibi pek çok farklı madde konulması gerekir.

maxresdefault.jpg

ORKİDE NASIL SULANIR?

Orkide çiçeğinin bakımı için sulama oldukça önemlidir. Orkideyi aşırı sulamaktan kaçınmanız gerekir. Zira fazla su köklerinin çürümesine neden olacağından bitkiyi öldürür. Bitkinin sulama zamanı geldiğini toprağına dokunarak anlayabilirsiniz. Eğer toprak nemliyse orkidenin suya ihtiyacı yoktur. Toprak kuruysa onu nemlendirecek miktarda ılık su ile sulamak yeterlidir.

Orkideyi sularken içme suyu tercih etmeniz önerilir. Çeşme suyu orkidelerin cansız olmasına yol açar.

KIŞ AYLARINDA ORKİDEYE NASIL BAKILIR?

Kış aylarında evde nem azalır ve hava kurur bu yüzden orkideleriniz için nem makinesi alıp günde 10-15 dakika çalıştırabilirsiniz. Ya da mutfak gibi nemli bir ortamda yemek yaparken yanınıza koyabilirsiniz. Orkide sulama çok önemlidir ve aşırı sulamanın tehlikeleri hafife alınmamalıdır, bu nedenle bu zorluğa nasıl yaklaştığınıza dikkat edin. En iyi ipucu, bitkinizin köklerine bakmaktır. İyi sulanan bir orkidenin dolgun ve yeşil kökleri vardır. Orkidenizin köklerinin kurumaya başladığını fark ederseniz, bitkinize ihtiyaç duyduğu ek nemi vermek için su rutinini biraz ayarlamak isteyebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr, Kisadalga.net, Youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam