Dibi tutan tencerenin dibine dökün: Pırıl pırıl oluyor ve tencere elmas gibi parlıyor

Dibi tutan tencerenin dibine dökün: Pırıl pırıl oluyor ve tencere elmas gibi parlıyor
Dibi tutan tencereyi temizlemenizi sağlayacak püf nokta: Bu tarifle tencere pırıl pırıl olacak

Tencerenin temizliği ve parlaklığı, yemek pişirme deneyimini doğrudan etkileyen önemli bir faktördür. Tencerenin dibinin pırıl pırıl olması, yemeklerin daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, tencerenin parlaklığı göz zevkini de olumlu yönde etkiler.


Tencerenin parlaklığını korumak için düzenli bakım yapılmalıdır. Tencere yıkanırken aşındırıcı temizleyicilerden kaçınılmalı ve yumuşak bir sünger veya bez kullanılmalıdır. Ayrıca, tencereyi kurularken su lekelerini önlemek için yumuşak bir bezle silinmelidir.

maxresdefault.jpg

DİBİ TUTAN TENCEREYİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Sirke

Daha inatçı lekeler için karbonat yerine sirke de kullanabilirsiniz. Eğer dibi tutan tencereniz karbonat yardımıyla yeterince temizlenmediyse sirke kullanarak temizliği pekiştirebilirsiniz. Kullanacağınız sirkenin türü pek önemli olmasa da bu konuda en çok yardımı dokunacak olan sirke kesinlikle beyaz sirkedir.

Eğer sirkenizi aldıysanız gelelim dibi tutan tencereyi sirkeyle nasıl temizleyeceğimize.. Karbonat kullanarak yapılan temizlikteki gibi yine tahta bir kaşık yardımıyla yanmış ya da dibi tutan tencerenizin dibindeki kirleri mümkün olduğunca temizleyin. Daha sonra hâlâ lekeli olan bölgelerin üzerini de ihmal etmeyerek tencerenin tabanını kaplayacak şekilde bir miktar sirke dökün. Ardından ne kadar sirke kullandıysanız o kadar da su ekleyin. Daha sonra bu karışıma bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın.

Tencereyi ocağa alın ve bu karışımınızı yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatın. Bu sırada tencerenin dibinde bulunan ve kaynama sırasında yumuşamaya başlamış olan kirleri yine tahta kaşık ya da ısıya dayanıklı ve yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla temizleyin. Bu sayede tencerenizi çizmeden kirleri temizlemeyi başarmış olacaksınız. Bu işlemlerin ardından tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İçindeki kirli karışımı boşaltın ve bulaşık süngeriyle son bir kez temizleyin. İşlem tamamdır.

Limon ve Tuz

Yanmış ya da dibi tutan tencerenizi limon ve tuz gibi oldukça basit ve pratik malzemeler kullanarak temizleyebilirsiniz. Üstelik bu yöntemde kaynatma ve soğutma gibi işlemlere de gerek kalmıyor ve temizlik çok daha kolay ve pratik bir hâl alıyor. Bu yöntemi uygulamak için sadece tencerenize bir yemek kaşığı tuz ve iki yemek kaşığı kadar da limon suyu eklemeniz ve bu şekilde yarım saat kadar beklemeniz yeterli.

Yarım saatlik beklemenin ardından bir temizlik süngeri yardımıyla fazla bastırmadan ve ovalayarak tencerenizi temizleyin. İşte bu kadar kısa ve basit! Bu yöntemi tek başına ya da farklı bir yöntem kullandıktan sonra sonucu yeterli görmediyseniz onun üzerinden geçmek için kullanabilirsiniz.

Kaynaklar: Youtube.com, Tarifsiteniz.com - Kisadalga.net

İlgili Haberler
Yaşam