Diyanet'in 2028 planları: 'Sekülerleşmeye karşı' 43 milyon genç, 2 milyon göçmen hedefte

Diyanet'in 2028 planları: 'Sekülerleşmeye karşı' 43 milyon genç, 2 milyon göçmen hedefte
Beş yıllık stratejik planında “sekülerleşmeyi” bir “risk” olarak değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı; 30 milyondan fazla dini soruyu cevaplandırmayı, “İslam ümmet bilincinin geliştirilmesine yönelik” 54 faaliyet düzenlemeyi, gençlik çalışmalarıyla 43 milyon gence, manevi danışmanlar ile 2 milyon göçmene ulaşmayı hedefliyor.

SİNAN TARTANOĞLU

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Sekülerleşmenin toplum üzerindeki olumsuz etkisinin” bir “risk” olarak değerlendirildiği 2024-2028 Stratejik Planı’nda “Temel Performans Göstergeleri” tablosuna yer verildi. Tabloda, belirlenen hedeflerin 2024 başı itibarıyla değerleri ile 2028 sonu itibarıyla hedeflenen değerleri yer aldı.
“Sekülerleşmenin toplum üzerindeki olumsuz etkisinin” bir risk olarak değerlendirildiği raporda; “Seküler anlayışın toplum üzerindeki etkilerinin geleneksel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında olumsuz yansımaları olmaktadır” denildi. “Sekülerleşmenin getirdiği değişimleri ve etkiler konusunda toplumsal farkındalığın artırılması”, “Sosyal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü destekleyen projeler ve inisiyatiflerin geliştirilmesi” ve “Manevi değerlerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların artırılması” gerektiği ifade edildi.

Fetva sayısı 10 kat artacak

Buna göre, 2024 yılı başı itibarıyla 3 milyon 596 bin 603 dini soru cevaplayan Diyanet, bu rakamı 2028 yılı sonunda 30 milyon 596 bin 603’e çıkaracak.

Din istismarıyla mücadele kapsamında seminer verilen kişi sayısının 300 binden 2 milyon 550 bine çıkarılması hedeflenecek.

Ümmet bilinci faaliyetleri

"İslam düşmanlığı ile mücadeleye ve İslam ümmet bilincinin pekiştirilmesine yönelik ulusal/uluslararası toplantı, konferans, rapor" gibi 14 faaliyet yürüten Diyanet, bu amaca yönelik faaliyet sayısını beş yıl içinde 54’e çıkarttı.

"Sapkın ideolojilere karşı..."

“Aileyi tehdit eden sapkın ideolojilere karşı yapılan seminer, çalıştay ve konferans sayısı” 1500’den, 6 bin 30’e çıkarılacak.

Yaygın din eğitimi kapsamında yer alan programlardan faydalanan toplam öğrenci sayısının 43 milyon 566’ya, 4-6 yaş grubu Kuran kurslarından faydalanan öğrenci sayısının 3 milyon 122’ye çıkarılması hedeflendi.

Manevi danışmanların cezaevleri, KYK yurtları ve sosyal hizmet kurumlarında ulaştığı kişi sayısının 1 milyon 700 binden 11 milyon 700 bine; göçmen sayısının ise 341 binden 2 milyon 49 bine çıkarılması planlandı.

Planda, gençlik çalışmalarıyla ulaşılan kişi sayısının da 7 milyondan 43 milyona çıkarılması için çalışılacak.

1. Bölüm: Eğitimde Diyanet izleri: 'Namaz kılmazsam dizlerim mi yanacak?' diyen çocuklar...

2. Bölüm: Dindar gençlik yetiştirmekte her kapıyı açan anahtar: ‘Değerler' eğitimi

3. Bölüm: Diyanet, eğitimin asli unsuru oldu: 8 milyon genç, kampta, namazda, yurtlarda...

4. Bölüm: Zorunlu din dersi okul öncesine kadar indi... Dersi almak istemeyen çocuklara akran zorbalığı

5. Bölüm: Kuran kursları varken bir de Dar-ül Kurra

Özel Haber