İmamoğlu, Nagehan Alçı'ya konuştu, Fazıl Say'dan sert tepki geldi: Alay mı ediyor?

İmamoğlu, Nagehan Alçı'ya konuştu, Fazıl Say'dan sert tepki geldi: Alay mı ediyor?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya röportaj vermesine Fazıl Say'dan sert tepki geldi: "CHP, İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli. Alay mı ediliyor bizlerle?Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçen aylarda çıktığı Karadeniz turuna davet edilen gazeteciler arasında Nagehan Alçı'nın da yer alması tepki çekmişti. o dönem İBB Sözcüsü Murat Ongun "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz, Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor, fotoğrafın bütününe bakıyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" derken, İmamoğlu da "Vız gelir tırıs fider" ifadesini kullandı.

Nagehan Alçı aylar sonra İmamoğlu'yla yaptığı söyleşiyi Habertürk'teki köşesinden dün yayımladı. Alçı, "Ekrem İmamoğlu’ndan aldığı cevapları da köşesinden okurlarıyla paylaşan Habertürk yazarı, “Ekrem Bey’in hiçbir itham ve sorudan kaçmayarak rakamlarla bu sorulara cevap vermesinin takdir edilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi ve ekledi: “Sayın İmamoğlu’nun yanıtlarına Sayın Göksu ya da Sayın Kabaktepe’nin bir itirazı varsa "onlar için de köşemin her zaman açık olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.

İmamoğlu'nun Alçı'ya konuşmasına piyanist Fazıl Say'dan tepki geldi. Fazıl Say, "Alay mı ediyor bizlerle? Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu" ifadelerini kullandı.


Fazıl Say, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

"Ya Nagehan ve eşinin mağdur ettiği Atatürkçüler, demokratlar, çağdaş insanlar ne olacak? Evleri basılanlar? Hasta yatağından alınanlar? Bu ülkeyi savunan bizler çok mu keyif aldık mahkemelerde falan sürünürken? Bu yüzden pişmanım, hayal kırıklığım büyük. Sadece ben değil, çoğumuz.

ekran-resmi-2022-08-10-07-19-21.png

CHP, İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli.

Alay mı ediliyor bizlerle?

Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu."

Gündem