Kettle’daki kirece veda edin! İşte temizlik uzmanlarının yıllardır kullandığı tüyo

Kettle’daki kirece veda edin! İşte temizlik uzmanlarının yıllardır kullandığı tüyo
Kettle’da oluşan kireç sorununu ortadan kaldıracak en etkili yöntem: Bakın ne işe yarıyor

Kireç, suda bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerinin birleşmesiyle oluşan bir tortudur. Bu tortu zamanla su ısıtıcılarında birikerek cihazın performansını düşürebilir ve enerji tüketimini artırabilir. Ayrıca, kireç birikimi cihazın ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle, su ısıtıcınızdaki kirece veda etmenin zamanı geldi.

Kireç birikimini önlemek için düzenli olarak su ısıtıcınızı temizlemek önemlidir. Bunun için kullanabileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.

Su ısıtıcılarında meydana gelen kireçlenme sorunu ne yazık ki performansını da doğrudan etkileyen sorunların başında gelmektedir.

Sirke ile karıştırın kirece son verin…

Kettle tabanında oluşan kireci temizlemenin en etkili yolu, evde bulunan malzemelerle kolayca uygulanabilen bir yöntemdir. Her evde bulunan sirke ve karbonat ile su ısıtıcınız ilk aldığınız günkü gibi ışıl ışıl olacak.

2q.jpg

Tek yapmanız gereken, bir miktar karbonatı su ısıtıcısının içine ekleyin ve üzerine sirke dökün. Karışımın köpürmesini bekledikten sonra durulayarak su ısıtıcınızın kireçlerden nasıl arındığına şaşıracaksınız.

Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda yeni kireç oluşumlarının önüne geçerek su ısıtıcınızın performansını da doğrudan arttırabileceksiniz.

Kaynak: Ensonhaber.com

DERLEME: Kisadalga.net - Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam