Yiyeceklerdeki güve ve böcek sorununu bu doğal yöntemlerle çözmek mümkün oluyor

Yiyeceklerdeki güve ve böcek sorununu bu doğal yöntemlerle çözmek mümkün oluyor
Bazı durumlarda yiyeceklerimizde güve ve böceklenme olabiliyor. Ancak yiyeceklerde oluşan güve ve böcek gibi sorunları esansiyel yağlar kullanarak çözebiliriz. Yiyecekleriniz uzun süre taze kalacak

Bazen kışlık için almis olduğumuz yiyeceklerimiz küf yada böceklenebiliyor.

Yiyeceklerimizde bazı durumlarda küf, böceklenme ve güve sorunu oluşabiliyor. Özellikle daha çok kuru bakliyatlarda bu sorunla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak bazı doğal yöntemlerle bu sorundan kurtulmak mümkün.

FİYATLAR SÜREKLİ ARTIYOR

Fiyatlar sürekli arttığı için ev ihtiyaçlarımızı artık toplu alıyoruz diyenlerin sayısı artarak devam ediyor. Çünkü bir hafta önce alınan bir ürünün fiyatı bir hafta sonra hiç olmadığı kadar artabiliyor. Bu yüzdende toplu alım yapanların sayısı epey fazla.

GÜVE SORUNU OLUŞABİLİYOR

Ancak tüketemeyeceğimiz kadar gıda satın aldığımızda evde doğru bir şekilde saklamazsak güve, böceklenme gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu sorunu çözmek için ise bazı doğal yöntemler dikkat çekiyor.

Haberciniz.biz internet sitesinde yayınlanan bir haberde; Güve ve böceklenme sorununu ortadan kaldırmaya yarayacak bazı doğal bilgiler paylaşıldı.

İşte yiyeceklerinizi korumaya yarayacak güve sorununu ortadan kaldıran bilgiler.

KİLER VE GIDA GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL YÖNTEM

Gıda güveleri için ilk çare, kilerde esansiyel portakal yağına batırılmış gazlı bez kareleri kullanmak ve her rafa kavanozların arasına birkaç adet bu bezleri koymaktır.

Başka bir çözüm ise gazlı bez veya pamuklu bir mendil üzerine 15 damla lavanta yağı dökmek ve yine aynı şekilde kiler ve dolapların içinde kullanmaktır.

MOBİLYA GÜVELERİNE VE BÖCEKLERİNE DOĞAL ÇÖZÜM

Öte yandan sorunu gidermek için sadece bunun yeterli olacağını düşünmüyorsanız ya da mobilyalarınızda da aynı sorunun olduğunu gördüyseniz şu yöntemi da uygulayabilirsiniz. 5 damla okaliptüs yağı veya çay ağacı yağı eklediğiniz 1 bardak beyaz sirke ile mobilyaları ve raflarını silin ya da bu karışımı bir sprey şişesine doldurup sorunlu bölgelere püskürtün. Ardından bölgeleri kurulayın.

GARDIROP VE GİYSİ GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL ÇARE

Dolaplarda veya şifonyerlerde de benzer böceklere rastlamak mümkündür. Bu durumlarda da , uçucu yağlar bu tür böcekleri kovmak için çare oluyor.

Örneğin paçuli yağı son derece kokuludur ve böcekleri kovar ayrıca doğrudan giysilere de püskürtülebilir. Bunun yağın evinizdeki bitkiler için de önemli faydalı işlevleri olacaktır, çünkü parazitleri, böcekleri, bakterileri, mantarları ve otçul hayvanları uzaklaştırır. Yine, selvi veya sedir ağacının esansiyel yağı, giysilerden ve gardıroplardan tahta kurtlarını çıkarmada çok etkilidir.

Sorununuza göre esansiyel yağ seçerek evdeki böcek sorununu kolayca çözebilirsiniz! Bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın onlarda güve ve böcek sorununu çözmek için bu bilgileri öğrenmiş olsunlar.

Kaynak: Haberciniz.biz

İlgili Haberler
Yaşam