İran'dan Irak'ın Zaho kentindeki saldırıya kınama

İran'dan Irak'ın Zaho kentindeki saldırıya kınama
İran, komşusu Irak'ın Zaho kentinde dokuz sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Açıklamada, ''İran, Irak'ın güvenliğini kendi güvenliği olarak görüyor" denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok vilayetinin Zaho kentindeki bir turistik tesiste sivillerin ölmesine ve yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

İran devlet ajansı IRNA'nın haberine göre, hayatını kaybedenlerin aileleri ile Irak halkına başsağlığı dileyen Kenani, İran'ın Irak'ın istikrar ve güvenliğini kesin şekilde desteklediğini ifade etti. Kenani, ''İran, Irak'ın güvenliğini kendi güvenliği olarak görüyor ve bu hususta herhangi bir yardımı esirgemeyecektir'' ifadelerini kullandı.

Zaho'da dokuz sivilin yaşamını yitirdiği, 23'ünün yaralandığı saldırının ardından Iraklı yetkililer Türkiye'yi sorumlu tutmuştu. Ankara ise suçlamaları reddederek PKK'ye işaret etmişti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, çoğunluğu Bağdat'tan ve Irak'ın güney bölgelerinden 500-600 kişinin saldırı noktasında bulunduğunu, dokuz kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını söylemişti. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf, İran devlet ajansı IRNA'dan alınmıştır.

Dünya