EVREN AYBARS
Deniz'in Levrek Marini
Efendim artık gördüğümüz haberler bizi şaşırtmıyor bile. 400 kişi sahte diplomayla oraya buraya aranmış, içlerinde doktor bile var, olur efendim. Diploması olanınki iptal edilir, olmayanınki sahte verilip e-devlete işlenir, hepsi normal. Artık bunu kabullenmek lazım.
Başka şeyler de normal, mesela fiyatların sürekli artması normal. Maaşınızdan fazla kira ödediğiniz bir sistem normal. Size daha az zam yapılsın diye resmi istatistiklerde çarpıtma yapılması normal. Yangında ölmek normal. Mağarada gaza maruz kalıp ölmek normal. Sokakta elektrik çarpılarak ölmek normal. Askerin susuzluktan ölmesi bile normal.
Ormanlar yandığında efenim bu adam FETÖ'cü, "ömür boyunca hapiste kalayım diye orman yaktım" diye itirafçı olur, sonra yanan yerde maden ruhsatı verildiği ortaya çıkar. Bu arada orman yangınlarına neden uçak ile müdahale edilmez diye sorgularsınız, derler ki 27 tane orman uçağı var. Lakin kaçı uçar durumda o bile tam net bilinmiyor. 2022 orman yangınlarından sonra herkes bağıra bağıra uçak dedi ama işte yine yeterince yok.
Memleket hali bu, diyecek çok bir şey yok olanlara. Bugün ne yazayım diye düşünürken, İngiltere'de yaşayan sevgili şef arkadaşım Deniz yardımıma koştu ve harika bir levrek marin tarifi paylaştı. Deniz'le uzun yıllardır birbirimizi takip eder ve ara sıra da yazışırız, çocuklarımız da benzer yaşlarda. Tariflerinden denemiş olduklarım var, o yüzden aşağıdaki tarifine denememiş bile olsam yüzde yüz kefilim. Kendisini instagramda @denizarya1 hesabından takip edebilirsiniz.
Evet, bugün söz Deniz'de:
Malzemeler
İrice bir levreğin 2 filetosu ( jülyen doğranmış)
Bir orta boy kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 limon suyu
2 kaşık hardal
2 kaşık zeytinyağ
2 kaşık elma sirkesi
1 kaşık tane karabiber
Tuz
Tarifi : Soğanı doğrayıp tuzla iyice yoğurup ve bir 15 dk suda bekletip süzüyoruz. Bu sırada hardal sosu hazırlıyoruz. Bütün malzemeleri bir kasede birleştirip Mayonez gibi çırpa çırpa kıvam aldırıyoruz. Jülyen doğradığımız levrekle kırmızı soğanı birleştiriyoruz. Ve üzerine hazırladığımız hardal sosunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. (Bu tarifi sabahtan yapmak önemli. Akşama anca pişiyor, lezzetleniyor levrekler) ve üzerini sımsıkı kapatıp en az 8 saat dinlendiriyoruz.
Afiyetle yiyiniz efendim. İyi haftalar!
Lahana mevsiminde nefis bir salata: Coleslaw
02 Kasım 2025 Pazar 00:02Şahane balık köfteleri
19 Ekim 2025 Pazar 00:20French fries'ın aslı: Dünyaca ünlü Belçika usulü patates kızartması
12 Ekim 2025 Pazar 00:20Bir İtalyan lezzeti: Cotoletto alla Milanese
28 Eylül 2025 Pazar 00:15Final sofrası
14 Eylül 2025 Pazar 00:30Sirkede Hamsi: Boquerones
07 Eylül 2025 Pazar 00:10Çin usulü acılı–sarımsaklı kızarmış fasulye
24 Ağustos 2025 Pazar 00:15Bir omurga hikayesi: Pöç haşlama
17 Ağustos 2025 Pazar 00:10Patlıcanlı Bulgur Pilavı
10 Ağustos 2025 Pazar 00:06İtalyan Sardalya Ruloları
27 Temmuz 2025 Pazar 00:10