Lor tatlısı

Dünya savaşı çıkar mı? Bu yazıyı yazdığım saatlerde gündemdeki en önemli konu başlığı bu. Sokak hayvanlarını yok etme kanunu çıkarıp marifetmiş gibi hatıra fotoğrafı çektirecek kadar kötü olanlar da. Bakın size şöyle söyleyeyim, 2 haftadır Ayvalık'ta her sabah saat 6-7 arasında evden çıkıp bisikletimle kendime göre uzun turlar yapıyorum. Sokakta onlarca sahipsiz köpek oluyor o saatte, ve bir tanesi dönüp bana havlamıyor. Hepsine günaydın diyorum ve bana dostça kuyruklarını sallıyorlar. Ama ne yazık ki sırf gündemi saptırmak için bile böyle bir kanun ortaya atılabiliyor bu ülkede. Birisi Twitter'da yazmıştı, bu yasanın gerektirdiği kimyasalları hangi iktidara yakın şirket kaça getirecek ve kaça satacak ihaleden diye, işte ülkenin özet durumlarından biri.

Ben yine yazdıkça sinirlenme moduma girdim, bu moddan biraz uzaklaşmam gerekiyor. Ayvalık'tayım dediğim gibi, genellikle çok dışarı çıkmıyorum sabah bisiklet turlarım haricinde, hem kalabalık hem de genellikle dışarıda yemek yemek aşırı pahalı. O nedenle bu sene size çok restoran tavsiyesi vermem mümkün olmayacak gibi.

Onun yerine buraların imza yemeklerinden bir tanesinin tarifini yazacağım. Lor tatlısı, Ayvalık'ın en güzel tatlarından birisi bence. Tatlıya çok düşkün olmayan beni bile cezbeden, çok şekerli olmayan Lor tatlısı, hele hele yanına damla sakızlı dondurmayla servis yapıldığında benim çok keyif aldığım hafif bir tatlı oluyor. Gelin bu lezzeti evde nasıl yapacağımıza hemen göz atalım.

Malzemeler:

• 500 gram lor peyniri

• 1 su bardağı un

• 1 su bardağı toz şeker

• 3 adet yumurta

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

Şerbeti için:

• 2 su bardağı toz şeker

• 2 su bardağı su

• Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Bir kapta lor peyniri, un, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı iyice karıştırın.

Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Daha keyifli bir hafta dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
EVREN AYBARS Arşivi
SON YAZILAR