Demir eksikliğinizi bir kaşıkta yok ediyor ve enerji depoluyor. İşte 3 malzemeli o karışım

Demir eksikliğinizi bir kaşıkta yok ediyor ve enerji depoluyor. İşte 3 malzemeli o karışım
Demir eksikliği için doğal karışım

Demir eksikliği, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu durumda vücuttaki demir seviyeleri düşer ve bağışıklık sistemi zayıflar. Ancak evde doğal yöntemler kullanarak demir eksikliğini gidermek mümkündür. İşte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli demir deposu karışımı tarifi:

Demir eksikliği yaşadığınızda, vücudunuzda ekstra bir yorgunluk ve buna paralel olarak çok sayıda belirti baş göstermeye başlar. Demir eksikliği, aynı zamanda bağışıklığın zayıflamasına da yol açabilir.

Vücudunuzda meydana gelen belirtilere dikkatli bir şekilde bakacak olursanız, demir eksikliğini hemen tespit edebilirsiniz. Uyku sorunları yaşıyorsanız, dilinizde şişlik oluyorsa, halsizlik, saç dökülmesi, ciltte kuruma, baş ağrısı, sürekli yorgun hissetmek, dilde yanma, ağız kenarlarında çatlaklar, el ve ayaklarda uyuşma, kulak çınlaması, saçların çabuk kırılması, tırnakların kırılması, cilt renginde solukluk ve üşüme gibi belirtiler varsa demir eksikliğinden söz edebiliriz.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için demir takviyesi yaparak, bu sorunu çözebiliriz. Evde yapacağımız doğal karışımlar da demir eksikliğini giderebilir. İşte size 30 gün boyunca uygulayacağınız harika bir karışım tarifi veriyoruz. Bu karışımla birlikte demir eksikliği sorununu ortadan kaldıracaksınız.

DEMİR DEPOSU 3 MALZEMELİ KARIŞIM

Gerekli malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş üzüm çekirdeği
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dut pekmezi

Yapımı:

Bir kaseye yarım limonun suyunu, 1 yemek kaşığı dut pekmezini ve öğüttüğünüz üzüm çekirdeğini koyarak güzelce karıştırın. Macuna yakın sulu bir kıvam elde edeceksiniz.

Posta'nın haberine göre, demir eksikliğini gidermek için bazı gıdaları ağırlıklı olarak tüketebilirsiniz. Demir, bitkilerde yüksek miktarda bulunur ama vücut tarafından et ya da balıkta yer alan demirden daha az emilir. Susam, fındık, tahin, Antep fıstığı, yulaf, kaju fıstığı, kuru üzüm, kuru kayısı demir oranı yüksek bitkisel besinler içinde yer alır. Kırmızı etler, kümes hayvanları, sakatatlar ve özellikle de balık, hindi ve deniz ürünleri zengin birer demir kaynağı olarak bilinir.

Yumurtalar, kuruyemişler, süt ürünleri ve yağlı tohumlar, tam tahıllar, meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve özellikle kurutulmuş meyveler demir bakımından yüksek olan gıdalardır. Kekik, köri, kimyon, zencefil ya da kişniş gibi baharatlar da demir bakımından oldukça zengindir.

Demir eksikliği ciddi bir sağlık sorunudur ve uzun vadede ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak doktorunuza danışarak demir seviyelerinizi kontrol ettirmeniz önemlidir. Ayrıca beslenmenize dikkat ederek demir açısından zengin gıdalar tüketmeye özen gösterin. Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme alışkanlıkları edinmek büyük önem taşır.

İlgili Haberler
Yaşam