Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında yok ediyor ve bağırsakları çalıştırıyor

Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında yok ediyor ve bağırsakları çalıştırıyor
Kabızlığa son veren karışım. Yoğurtla etki ediyor

Kabızlık, sindirim sistemindeki bir sorun nedeniyle dışkının düzensiz ve zor bir şekilde atılması durumudur. Bu durum, birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kabızlığa neden olan faktörleri anlamak, uygun tedavi yöntemlerini belirlemek için oldukça önemlidir.

Kabızlığa neden olan faktörler arasında düşük lifli beslenme, yetersiz sıvı alımı, hareketsiz yaşam tarzı, bazı ilaçlar, stres, hormonal değişiklikler ve bazı sağlık sorunları bulunmaktadır. Ayrıca, kabızlık bazen altta yatan ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir, bu nedenle kronik kabızlık durumunda mutlaka bir doktora danışmak gereklidir.


Kabızlık sorununun çözümü için öncelikle beslenme düzenine dikkat etmek önemlidir. Lifli gıdaların tüketilmesi, yeterli miktarda su içilmesi ve düzenli egzersiz yapılması kabızlık sorununu önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı durumlarda doktorun önerdiği ilaçlar veya takviyeler de kullanılabilir.

Posta.com.tr’de yer alan içeriğe göre chia tohumu küçük boyutlu olmasına rağmen oldukça lifli bir besindir. 100 gram chia tohumunda 34.4 gram lif bulunmaktadır. Koyu gri renkli bu tohumlarda omega-3 yağ asidi, lif, antioksidanlar, mineraller içermektedir.

maxresdefault.jpg

YOĞURDA 1 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİN

İçeriğindeki zengin lif ve antioksidanlar sayesinde bağırsak sağlığınızı iyileştirecek ve kolesterol, kalp hastalığına yardımcı olacaktır. Bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyerek tüketirseniz bağırsak hareketliliğiniz artacaktır.

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre, kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur.

Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır. Özellikle buğday, nohut, mercimek ve bulgur içerenler lif içeriği en yüksek olanlardır.

Hem bağırsak temizliği hem de şişkinlik için en etkili çaylardan birisi rezene çayıdır.

İlgili Haberler
Yaşam