Bahçeli'nin hesabı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağından çok uzun zamandır HDP'nin kapatılmasını istiyordu. Öyle ki HDP'yi kapatmayan AYM'yi "milli güvenlik sorunu" ilan etmişti ve AYM'nin de kapatılmasını istemişti.

Bugüne dek bu isteği karşılık bulmadı. Ama Bahçeli de isteğinden vazgeçmedi.

Bu kez de Meclis'teki Can Atalay oturumunu fırsat bilip aynı dileğini yineledi. Tabii bu kez hedefi DEM'di.

Her zaman olduğu gibi CHP'yi DEM üzerinden vurdu, DEM'i "terör" üzerinden vurdu, AYM'yi de DEM üzerinden vurdu.

Bir de hesap yapmış Bahçeli... Malum kendisini "Ben biraz da hesap adamıyım" diye lanse ederek yaptığı birtakım matematik hesaplamalarıyla meşhurdur.

Oturmuş DEM Partili milletvekillerinin maaşlarını hesaplamış:

"DEM'in TBMM'de 57 milletvekili bulunmaktadır. Bu milletvekillerinin devlet hazinesine maliyeti 116 milyon 280 bin liradır.

Ayrıca DEM'in 171 milletvekili danışmanın hazineden aldığı yıllık maaş 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danışmanının yıllık maaş külfeti 8 milyon 400 bin lira, 30 büro personelinin aldığı yıllık maaş da 23 milyon 400 bin liradır."

Bahçeli, kendi partisi için oturup böyle bir hesap yapmamıştır eminim. Ama yıllardır HDP'nin ve şimdi de DEM'in mali tablosu için sıkı sıkıya çalıştığı ortaya çıkıyor.

Mesela 2020 Aralık ayında yine HDP'nin kapatılmasını isterken benzer bir doküman hazırlamıştı:

"HDP, 2016'dan bugüne kadar; ki 2020'de dahil olmak üzere 285 milyon 888 bin lira hazine yardımı almıştır. Yine bu tarihler arasında Kandil ruhsatlı bölücü milletvekillerinin aldığı toplam milletvekili maaş tutarı ise 39 milyon 88 bin 872 liradır."

Bahçeli yıllardır bozuk plak gibi her fırsatta aynı şeyleri söyleyip duruyor. Sadece o da değil. Ardından diğer MHP yetkilileri ve kalemşorları devreye giriyor.

Mesela MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın. O da Can Atalay üzerinden önce CHP’yi hedefine aldı:

“Terörle mücadelenin nihai hedefine erişmesinde en büyük ayak bağı, en büyük engel, bizzat CHP’nin mevcut politikalarıdır. CHP, yılanın bekçiliğine soyunmuştur.“

Sonra DEM Partilileri “itlaf edilmesi gereken haşere sürüleri“ diyerek hedef gösterdi Yalçın.

Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek geri durur mu? O da "DEM'in bölücü alçaklığında DEM'lenenler" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve hem CHP'yi hem de HDP'yi hedef gösterdi.

Üstelik Yıldıray Çiçek'e göre, "terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık eden sözde partilere karşı MHP lideri Bahçeli'den başka kimse mücadele etmiyor"muş.

Başta da dediğim gibi; MHP, CHP’yi DEM Parti üzerinden vuruyor, DEM’i “terör“ üzerinden vuruyor, AYM’yi “DEM“ üzerinden vuruyor.

Bahçeli bir yandan Saray’a verdiği mesajlarla bir takım pazarlıklar yürütüyor, diğer yandan muhalefete saldırarak Erdoğan’a “yumuşamayı aklından bile geçirme“ mesajı veriyor.

Cumhur İttifakı’nın küçük ama etkisi büyük ortağı Kürt düşmanlığını körüklemeye devam ediyor, demokrasi ve hukuk düzeninden çıkılması çağrısını sürdürüyor, milletvekillerini hedef gösteriyor…

Peki bu sırada anketlerde yükselişe geçtiği belirtilen CHP ne mi yapıyor?

Genel Başkanlarının ayak filmine bakıyor!

Ülke elden giderken parti içi kavgalarla gün geçiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
AYŞE YILDIRIM Arşivi
SON YAZILAR